2012-04-04 20:44:31
Φωτογραφία για Η Βουλγαρία δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση
Μάλιστα έδωσε απάντηση σε όλους εκείνους συμπεριλαμβανομένων των δανειστών, που υποστηρίζουν ότι με τη μείωση των μισθών σε επίπεδα Βουλγαρία θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα. «Αν η Βουλγαρία ήταν το παράδειγμα θα είχε γεμίσει επενδύσεις. Δεν έχει όμως και αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι το μισθολογικό κόστος», εξήγησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο που παρουσίασε από κοινού με τον επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών Γκι Φερχόφσταντ για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Είπαμε και στον κ. Ρεν ότι εδώ πρέπει να αποδεχτείς τη μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις με την υπογραφή σου για πέντε χρόνια», συνέχισε υποστηρίζοντας πως μόνο η Δημοκρατική Συμμαχία κατέθεσε ένα πρόγραμμα το οποίο προβλέπει μία σειρά από συγκεκριμένα αναπτυξιακά εργαλεία.

Εν τω μεταξύ σε άλλη συνέντευξή της στο Ράδιο 9 η κα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν τώρα και επιτέθηκε στα δύο μεγάλα κόμματα για τις τροπολογίες που έρχονται τελευταία στιγμή στη Βουλή και ειδικά για αυτή που αφορά τη ρύθμιση των χρεών τους και την χορήγησή τους με 22 εκ ευρώ ενόψει εκλογών.


Προέβλεψε παράλληλα ότι μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας που θα βασίζεται σε προγραμματική συμφωνία και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής και τους κόμματός της υπογραμμίζοντας πως μόνο η Δημοκρατική Συμμαχία έχει πει ξεκάθαρα τις θέσεις της.

Σε ερώτηση για το κόμμα του Πάνου Καμμένου είπε ότι της είναι δύσκολο να παρακολουθήσει ένα κόμμα που έχει ως μοναδική σταθερή το ‘όχι’ στο μνημόνιο και δεν έχει παρουσιάσει μια στοιχειωδώς ρεαλιστική θέση.

Όσο για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ δεν το απέκλεισε αν και τόνισε πως σήμερα αυτό το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με εκείνο στο οποίο ανήκε η ίδια μέχρι τη διαγραφή της.

«Η παλιά ΝΔ που υπηρέτησα, η μεγάλη Δημοκρατική Φιλελεύθερη Παράταξη, ήταν μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα. Σήμερα έχει ακρωτηριαστεί και από τα δεξιά της και από τα αριστερά της», πρόσθεσε ενώ σχεδόν απέρριψε κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας με κάποιο από τα άλλα κόμματα εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

«Όλα τα άλλα υπαρκτά κόμματα είναι εναντίον της ευρωπαϊκής συνεργασίας. Μοιραία, κεκαλυμμένα γιατί δεν το λένε, θα οδηγήσουν την Ελλάδα να γίνει παρίας εκτός ευρωζώνης», πρόσθεσε η κα Μπακογιάννη. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ