2013-05-30 18:54:03
Φωτογραφία για Ένα εξαιρετικό μουσικοχορευτικό ταξίδι ανά την Ελλάδα παρουσίασαν οι συμμετέχοντες στη Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων και Τρίτης Ηλικίας του Τμήματος Αθλητισμού Δήμου Αμαρουσίου
Μία ξεχωριστή παράσταση διανθισμένη με μουσικές και χορούς από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν οι συμμετέχοντες στα προγράμματα Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων και Τρίτης Ηλικίας του Τμήματος Αθλητισμού Δήμου Αμαρουσίου στη Γιορτή που διοργανώθηκε... στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης. Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, τους χορευτές και τους δασκάλους τους συνεχάρη ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Αθλητισμού Νίκος Πέππας.

Περισσότεροι από 350 άνδρες και γυναίκες σε ένα υπερθέαμα παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα, αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό αλλά και στην επέτειο της Άλωσης της Πόλης από τους Τούρκους το 1453, ενθουσίασαν το κοινό με την εξαιρετική χορευτική τους εμφάνιση.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, η γιορτή άνοιξε με χορούς από την Ήπειρο, και το φινάλε έγινε με το πολίτικο συρτό «Κυρά και Αρχοντοπούλα» με τη συμμετοχή όλων των χορευτών.


Χαιρετίζοντας τη γιορτή ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλαος Πέππας, μετέφερε και εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του προς τους χορευτές του Τμήματος Αθλητισμού αλλά και τους καθηγητές φυσικής αγωγής για το εξαιρετικό θέαμα που προσέφεραν στο κοινό.

Την ευθύνη για τη διδασκαλία των Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων και Τρίτης Ηλικίας είχαν οι καθηγητές φυσικής αγωγής: Ευτυχία Καψάλη, υπεύθυνη για τα τμήματα διδασκαλίας στο 3ο, 8ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο που παρουσίασαν χορούς από την Ήπειρο, Σταύρος Καρλής, υπεύθυνος για τα τμήματα διδασκαλίας στον Άγιο Αθανάσιο που παρουσίασαν χορούς από τη Θεσσαλία, Δήμητρα Λουλακά, υπεύθυνη για τα τμήματα διδασκαλίας στο 13ο Δημοτικό Σχολείο, Έφη Ρογκάκου, υπεύθυνη για τα τμήματα διδασκαλίας στο «Σπύρος Λούης», Νατάσσα Θανοπούλου, υπεύθυνη για τα τμήματα διδασκαλίας στο 15ο Δημοτικό Σχολείο, που παρουσίασαν από κοινού χορούς από τη Μακεδονία, Αλεξάνδρα Δήμα, υπεύθυνη για τα τμήματα διδασκαλίας στο 6ο, 16ο και 18ο Δημοτικό Σχολείο που παρουσίασαν χορούς από τις Κυκλάδες, Βασιλική Ρέντζιου, υπεύθυνη διδασκαλίας στο Κεντρικό Κ.Α.Π.Η, Έφη Ρογκάκου, υπεύθυνη διδασκαλίας στο Κ.Α.Π.Η Πολυδρόσου, Δήμητρα Λουλακά, υπεύθυνη διδασκαλίας στο Κ.Α.Π.Η Αγίας Φιλοθέης, που από κοινού παρουσίασαν χορούς από την Κρήτη, Σταύρος Καρλής, υπεύθυνος διδασκαλίας για τα τμήματα διδασκαλίας στον Άγιο Αθανάσιο που παρουσίασαν χορούς από τη Θράκη.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής περιουσίας και Τεχνικών έργων Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Αστικής Δημοτικής Κατάστασης Δημήτρης Καμπούκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Λέκκα, Δημήτρης Καρλαύτης, και Παναγιώτης Σαγρής.

Οι Γιορτές Αθλητισμού συνεχίζονται την Κυριακή 2/6/2013 με τους Αγώνες Μπάσκετ (09:00-13:00) στο Κλειστό Γήπεδο 2ου Γυμνασίου και τους Αγώνες Κολύμβησης (18:30 – 20:30) στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, και τη Δευτέρα 3/6/2013 (20:00 – 21:30) με τη Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Παιδιών στο Κλειστό Γήπεδο «Σπύρος Λούης».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ