2013-05-29 14:16:04
Φωτογραφία για Aντιδράσεις για την προφυλάκιση του μητροκτόνου! Διαφωνία ανακρίτριας και Εισαγγελέα
Με αμείωτο και ανθρώπινο ενδιαφέρον η τοπική κοινωνία του Αγρινίου παρακολουθεί και ενημερώνεται για τις εξελίξεις γύρω από την μητροκτονία της οδού Ιωνίας στον Άγιο Κωνσταντίνο, με θύμα την 51χρονη δασκάλα και δράστη τον ανήλικο γιο της, μαθητή της Τρίτης Λυκείου.

Η υπόθεση επηρέασε το συλλογικό υποσυνείδητο και το ενδιαφέρον πλέον έχει να κάνει με την τύχη του 17χρονου για τον οποίο η αντιμετώπιση της κοινωνίας πόρρω απέχει από αυτή του εγκληματία. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον θεωρούν και αυτόν «θύμα» συμπάσχοντας παράλληλα με την οικογένεια και τον σύζυγο της αδικοχαμένης γυναίκας.

Γι’ αυτό το λόγο αίσθηση και εντύπωση, σε πολλούς αρνητική, προκάλεσε η απόφαση της προφυλάκισης και όχι του εγκλεισμού σε ψυχιατρικό κατάστημα όπως-βασισμένη και σε ψυχιατρική έκθεση-πρότεινε η ανακρίτρια. Η διαφωνία της με τον Εισαγγελέα ήταν ο λόγος της παραπομπής του θέματος στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών
. Το Συμβούλιο έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της προφυλάκισης ευθυγραμμιζόμενο με τη θέση του Εισαγγελέακαι δείχνοντας στον 17χρονο το δρόμο για τις φυλακές ανηίκων στον Αυλώνα. Αυτή λοιπόν η απόφαση ευρέως χαρακτηρίστηκε σκληρή στην τοπική κοινωνία. Η Δικαιοσύνη βέβαια είναι αυτή που αποφασίζει και αυτή γνωρίζει όλες τις παραμέτρους. Από την άλλη και το σκεπτικό του Εισαγγελέα δεν μπορεί να είναι αβάσιμο.

Ωστόσο μια σημαντική, ενδεικτική και με ιδιαίτερα μεγάλη σημασία είναι η ακόλουθη παράμετρος: Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, oι στενοί συγγενείς, προεξάρχοντος του πατέρα, του ανήλικου μητροκτόνου έχουν οργιστεί με την προφυλάκιση. Μάλιστα ο πατέρας και άλλοι συγγενείς, όπως η αδερφή της αδικοχαμένης, βρέθηκαν στα Δικαστήρια αναμένοντας την απόφαση και η οργή τους ήταν έκδηλη. Επιθυμούσαν, και αυτός ήταν και ο στόχος της υπεράσπισης ,ο ανήλικος να ακολουθήσει ειδική αγωγή χωρίς να οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Θυμίζουμε άλλωστε πως έμπρακτα ο πατέρας φανέρωσε τα αισθήματά του επισκεπτόμενος δύο φορές την περασμένη Παρασκευή τον γιο του στα κρατητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου διαδραματίστηκαν δραματικές σκηνές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ