2013-05-29 10:29:03
Φωτογραφία για Τυνησία: Καταδικάστηκαν 20 άτομα για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ
Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν 20 άτομα που εμπλέκονται στην επίθεση κατά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην... Τύνιδα από φερόμενους ως ισλαμιστές, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Όλοι καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια» είπε ο Ανουάρ Κουλέντ Αλί, επικεφαλής συνήγορος των κατηγορουμένων. «Θα δούμε με τις οικογένειές τους, εάν θέλουν να ασκήσουν έφεση, εφόσον το επιθυμούν θα γίνει», πρόσθεσε.

Η απόφαση εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ μετά από δίκη μόλις μιάμισης ημέρας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012 κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Τύνιδα διαμαρτυρόμενοι για την προβολή μέσω του διαδικτύου μιας ταινίας που είχε ισλαμοφοβικό περιεχόμενο και η οποία παρήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τις αρχές της Τυνησίας, το κίνημα των φανατικών σαλαφιστών ήταν πίσω από αυτές τις επιθέσεις και τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν, στα οποία είχαν σκοτωθεί τέσσερις άνθρωποι και τραυματιστεί δεκάδες.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι συγκρούσεις αυτές οργανώθηκαν από τον Άμπου Ιγιάντ, βετεράνο της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και ηγέτη του κύριου κινήματος των σαλαφιστών της Τυνησίας Ανσάρ Ασχάρια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ