2013-05-29 08:57:04
Φωτογραφία για Aποκλείουν νέες καινοτόμες επιχειρήσεις από χρηματοδότηση
Δεκαπέντε έως 20 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν σε τέσσερις καινοτόμες συστάδες με μέγιστη δαπάνη 3 εκατομμυρίων ευρώ η κάθε μία.

Την ώρα που η καινοτομία μοιάζει να είναι το ζητούμενο όχι μόνο για την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και για την ανάσχεση του κύματος φυγής χιλιάδων ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό , η ΓΓΕΤ θέτει ως απαράβατο όρο για την ένταξη καινοτόμων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα χρηματοδότησης τη λειτουργία τους τουλάχιστον για ένα χρόνο ώστε να έχουν δημοσιεύσει ισολογισμό.

Ωστόσο, με τον τρόπο αυτό αποκλείονται νέοι επιστήμονες που ήρθαν με όνειρα από το εξωτερικό για να «στήσουν» τη δική τους δουλειά στην πατρίδα τους.

Η άποψη κύκλων της ΓΓΕΤ είναι ότι με αυτό τον τρόπο θέλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα δημιουργηθούν επιχειρήσεις μόνο και μόνο για να λάβουν χρηματοδότηση ωστόσο από την πλευρά πολλών νέων ερευνητών τίθεται το ερώτημα «πως υποστηρίζεται η καινοτομία των νέων επιστημόνων αφού δεν υποστηρίζεται η χρηματοδότησή τους από τον καθ ύλην αρμόδιο φορέα».


Σύμφωνα με την προκύρηξη «δικαιούχοι συμμετοχής στη δράση είναι καινοτόμες συστάδες επιχειρήσεων , δημόσιων ερευνητικών οργανισμών και άλλων υποστηρικτικών φορέων, οι οποίες προϋπάρχουν της δημοσίευσης της επικείμενης προκήρυξης υποστηρικτών οργανισμών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα με διασυνδέσεις σε αλυσίδα προστιθέμενης αξίας και συνεργασίες μεταξύ των μελών του δικτύου».

Όπως γίνεται σαφές η ενίσχυση του πιλοτικού προγράμματος αποκλείει όσους για πρώτη φορά επιχειρούν μια καινοτόμο δράση.

ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Στην 8η θέση ανάμεσα στις χώρες με περισσότερες ιδέες στην επιχειρηματικότητα βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στην ίδρυση μικρομεσαίων εταιρειών από απόγνωση ακολουθώντας τις «κλασικές συνταγές» των μικροκαταστημάτων, των κομμωτηρίων και των φαστφουντάδικων, γίνεται πλέον όμως όλο και πιο διακριτή μια «κρίσιμη μάζα» νέων ανθρώπων που μπαίνουν στον επιχειρηματικό στίβο με νέες ιδέες και καινοτόμα «start ups» τα οποία πάνε ένα βήμα πιο μπροστά την παραδοσιακή επιχειρηματικότητα της Ελλάδας.

Ωστόσο, όπως οι ίδιοι οι νέοι επιχειρηματίες δηλώνουν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η υποστήριξη των αρμοδίων φορέων και ο γραφειοκρατικός κυκεώνας στον οποίο αναζητούν διέξοδο συχνά χωρίς αποτέλεσμα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ