2013-05-27 12:12:05
Φωτογραφία για futboltotal : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα επιτεύγματα και η κυριαρχία του Ολυμπιακού, έχουν προκαλέσει εντύπωση στο εξωτερικό, κάτι που θεωρείται λογικό από τη στιγμή που δεν έχουν πολλές ομάδες στον κόσμο τις κούπες και τα… ρεκόρ του Θρύλου.

Χαρακτηριστικό είναι και το εκτενές αφιέρωμα που έκανε στον Ολυμπιακό η μεξικανική ιστοσελίδα "futboltotal".

Ο τίτλος αναφέρει χαρακτηριστικά... «Ολυμπιακός, ο Κολοσσός της Ελλάδας», ενώ ο υπότιτλος τονίζει:

«Από τα τελευταία 17 πρωταθλήματα στην Ελλάδα, η κόκκινη ομάδα έχει κερδίσει τα 15».

Επίσης, στο δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Θρύλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η σεζόν 2012-13 έκλεισε στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 40ό πρωτάθλημα, μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται πραγματικός Κολοσσός, καθώς έχει κυριαρχήσει».

Από εκεί και πέρα, γίνεται ιστορική αναδρομή για να εξηγηθεί στο αναγνωστικό κοινό τι σημαίνει για την Αρχαία Ελλάδα Κολοσσός της Ρόδου, που συμπεριλήφθηκε στα επτά θαύματα του κόσμου και ήταν ένα άγαλμα 33 μέτρων. «Δύο χιλιάδες χρόνια μετά, ένας νέος Κολοσσός κυριαρχεί στα ελληνικά γήπεδα και ονομάζεται Ολυμπιακός, ο οποίος από τα 17 τελευταία πρωταθλήματα έχει χάσει μόνο δύο από τον Παναθηναϊκό», γράφουν τα ΜΜΕ του Μεξικού.


Τα θέμα γίνεται ακόμα πιο σύγχρονο, καθώς θυμίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε περίοδο κρίσης, αλλά ο Ολυμπιακός παραμένει δυνατός: «Στη χώρα υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, το οποίο είναι από τα πιο σημαντικά σε όλο τον κόσμο, όμως η ομάδα του Πειραιά καταφέρνει και παραμένει στην κορυφή αυξάνοντας την απόσταση από τους αντιπάλους της».

Ολοκληρώνοντας τονίζεται πως απώτερος στόχος του Θρύλου είναι «μόνο μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία λείπει από την ελληνική ομάδα, η οποία λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο στο Champions League και θέλει να ορθώσει το ανάστημά της ανάμεσα στα ευρωπαϊκά μεγαθήρια».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ