2013-05-27 11:31:03
Φωτογραφία για Πάτρα-Νέο Λιμάνι: Ζύγισμα για γερά νεύρα
Απίστευτη ταλαιπωρία βίωσαν μεταφορικές εταιρείες, οδηγοί φορτηγών διεθνών μεταφορών, επιβάτες που ταξίδευαν για Ιταλία το απόγευμα του Σαββάτου, και διερχόμενοι οδηγοί στο ύψος του λιμανιού. Αιτία, η ζυγιστική ικανότητα της μιας και μοναδικής γεφυροπλάστιγγας που διαθέτει το λιμάνι της Πάτρας, όπως τονίζουν επαγγελματίες του χώρου.

Περίπου 300 φορτηγά περίμεναν στην «ουρά» για να ζυγιστούν και μπουν στα πλοία, δημιουργώντας κομφούζιο στην παραλιακή ζώνη.

Η πλάστιγγα λειτουργεί με κέρματα ή κάρτες και έχει την ικανότητα να ζυγίζει 40-50 φορτηγά ανά ώρα (η ζύγιση διαρκεί έως και δύο λεπτά). Αρκετές φορές έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην επιβίβαση των φορτηγών που ανήκουν σε εξαγωγικές εταιρείες και έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις πλοίων. Ομως, αυτή τη φορά παράγινε το κακό.

·Οι οδηγοί των φορτηγών ταλαιπωρήθηκαν μέχρι να περάσουν στην πλάστιγγα και να επιβιβαστούν.


·Τα πλοία καθυστέρησαν μία και περισσότερη ώρα να αναχωρήσουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κατάσταση, αλλά δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό συνέχεια.

·Οι εξαγωγείς αδυνατούσαν να σχεδιάσουν υπ' αυτές τις συνθήκες τις παραδόσεις φορτίων στα ιταλικά λιμάνια. Κάποιοι που έχασαν το πλοίο τους στην Πάτρα υποχρεώθηκαν να ταξιδέψουν στην Ηγουμενίτσα (δεν είναι η πρώτη φορά) για να μπαρκάρουν με προορισμό την Ιταλία…Τα ρίσκα στη μεταφορά είναι μεγάλα σε αυτές τις περιπτώσεις καθώς μεταφέρονται νωπά και ευπαθή προϊόντα, ειδικά αυτή την εποχή.

·Αντίστοιχες δυσκολίες στον προγραμματισμό αντιμετωπίζουν οι συνεργάτες των Ελλήνων εξαγωγέων που περίμεναν εμπορεύματα στο εξωτερικό (οι παραλαβές γίνονται με ραντεβού).

·Η στάθμευση φορτηγών δημιούργησε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στη λιμενική ζώνη.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ