2013-05-26 14:46:04
Φωτογραφία για Τρίτο κρούσμα βακτηριακής μηνιγγίτιδας καταγράφηκε σήμερα
Τρίτο κρούσμα βακτηριακής μηνιγγίτιδας μέσα σε μερικές ώρες, σήμανε σήμερα συναγερμό στις Ιατρικές Υπηρεσίες στη Λευκωσία.

Γυναίκα 60 ετών από την επαρχία Λευκωσίας μεταφέρθηκε με συμπτώματα της βακτηριακής μηνιγγίτιδας, το μεσημέρι σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Εκεί έσπευσε άμεσα ο Διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος σε συντονισμό με όλους τους αρμοδίους, έδωσε οδηγίες για τη μεταφορά της ασθενούς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, καθότι όλα τα ευρήματα από τις εξετάσεις που είχαν προηγηθεί στο ιδιωτικό νοσοκομείο, συνηγορούσαν στη βακτηριακή μηνιγγίτιδα.

Όπως ανέφερε στο philenews, ο κ. Γεωργίου, αξιολογείται η κατάσταση της ασθενούς ώστε να αποφασιστεί σε ποιο θάλαμο θα είναι καλύτερα για την υγεία της να νοσηλευτεί.

Ήδη, έχουν ενημερωθεί τα άτομα του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος, κάποια από τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για προληπτικούς λόγους.

Ο κ. Γεωργίου επεσήμανε ότι τα τρία πρόσωπα που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες με βακτηριακή μηνιγγίτιδα δεν συνδέονται μεταξύ τους και πρόκειται για περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί και σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ