2013-05-26 14:44:09
Φωτογραφία για ΑΜΠΝΤΟΥΝ : ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Συνέντευξη στο "eurosport.fr" (αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα "depechedekabylie.com") παραχώρησε ο Τζαμέλ Αμπντούν, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνθήκες που συνάντησε όταν ήρθε στην Ελλάδα.

Ο Αλγερινός ανέφερε πως ξεπέρασε πλέον τις δυσκολίες, είναι χαρούμενος για την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη του πρωταθλήματος και χαρακτηρίζει δεύτερο σπίτι του τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, μίλησε για το γαλλικό πρωτάθλημα, την Παρί, τη Μαρσέιγ, αλλά και τον τραυματισμό του, εξαιτίας του οποίου δεν συμμετείχε στο Κόπα Άφρικα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

-Προέρχεσαι από την ανάδειξή σου σε πολυτιμότερο παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος. Πώς νιώθεις για αυτό;

«Είναι ένα σημαντικό βραβείο. Από τον ερχομό μου στην Ελλάδα, ακολούθησα μακρύ δρόμο. Είμαι ικανοποιημένος που έκανα μαζί με τους συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό το νταμπλ. Είχα τις περισσότερες ασίστ και σκόραρα δέκα γκολ. Ήταν μια πολύ καλή χρονιά».


-Πώς ακριβώς είναι το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Είναι αλήθεια πως δεν είναι σαν αυτό της Αγγλίας, όπου και έπαιξα για τη Μάντσεστερ Σίτι. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό, όμως, σε περιμένουν παντού. Οι αντίπαλοι παίζουν άμυνα. Όταν παίξαμε στο Champions League, δεν πέσαμε. Έχουμε κερδίσει τη Μαρσέιγ και τη Μονπελιέ».

-Υπάρχει η εντύπωση πως όταν έφυγες από το γαλλικό πρωτάθλημα το 2010, αυτό σου έκανε καλό.

«Ναι, είναι αλήθεια. Εδώ είμαι σε μια ομάδα που με εμπιστεύεται. Στη Γαλλία έκανα μερικές λάθος επιλογές. Έτσι είναι. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Είμαι 27 χρόνων και μπορώ να διασκεδάζω ακόμα με το ποδόσφαιρο».

-Μίλησες για επιλογές με ρίσκο «Έκανα λάθος επιλογή. Είχα την ευκαιρία να επιλέξω ανάμεσα σε Ναντ και Μαρσέιγ. Επέλεξα τη Ναντ και ήταν λάθος. Ήταν η μοίρα μου».

-Και αν επέστρεφε η Μαρσέιγ στο προσκήνιο;

«Αν υπάρξει πρόταση θα καθίσουμε στο τραπέζι και θα δούμε τι θέλει ο Ολυμπιακός. Αυτή τη στιγμή δεν έχω ανάγκη από αλλαγή. Ακούω ότι για το πρόσωπό μου ενδιαφέρονται πολλές ομάδες. Εγώ είμαι στον Ολυμπιακό. Βγήκα μια δεύτερη οικογένεια, βρήκα σταθερότητα. Έπαιξα στο Championnat, είναι χαρά που δεν μπορεί να εξηγηθεί, καθώς πρόκειται για την καλύτερη διοργάνωση».

-Στη Γαλλία, δεν ήσουν ώριμος ή ήταν κάτι περισσότερο;

«Ξεκίνησα στη Λίγκα στα 17 μου. Στη Γαλλία πιστεύω ότι περιτριγυριζόμουν από κακό. Σήμερα έχω έναν μάνατζερ που τα πηγαίνει πολύ καλά. Όταν έφτασα στην Ελλάδα πέρασα δύσκολα, αλλά με τη στήριξη του προέδρου του Ολυμπιακού και του φίλου μου Ράφικ Τζιμπούρ, βρήκα τη σωστή ισορροπία».

-Πλήρωσες την κακή φήμη που είχες στη Γαλλία;

«Ποια φήμη; Είναι αλήθεια ότι μικρός έκανα χαζομάρες. Ποιος δεν έχει κάνει 20 χρόνια πριν; Σήμερα, έχω ωριμάσει και έχω οικογένεια. Είμαι διαφορετικός άνθρωπος και συνεχίζω στο σωστό δρόμο. Τώρα, αν σου έχει τοποθετηθεί μια ετικέτα, είναι δύσκολο να την ξεφορτωθείς».

-Η γνώμη σου για την επιστροφή της Παρί στην κορυφή...

«Είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Έχω πολλούς φίλους όπως οι Μενέζ και Ματουϊντί που τους βλέπω ανά διαστήματα. Είναι καλό για το Παρίσι και τη Γαλλία. Η Μονακό επίσης θα είναι πολύ δυνατή. Με τη Μαρσέιγ στην πρώτη κατηγορία, θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

-Θα μπορούσες να είσαι ο καλύτερος Βορειοαφρικανός;

«Είναι σαν να λέμε ότι θα υπογράψω στη Ρεάλ Μαδρίτης αύριο. Όχι, δεν θα μπορούσα να είμαι εγώ. Οι Σαμίρ Νασρί και Καρίμ Μπενζεμά ναι. Εγώ είμαι απλά ο καλύτερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτοί είναι σπουδαίοι παίκτες. Αλλά αποτελεί όνειρο».

-Πολυτιμότερος στην Ελλάδα. Πώς εξηγείς το... μποϋκοτάρισμα από τον Χαλίλχοτζιτς;

«(Γελάει) Υπάρχει προπονητής που κάνει τις επιλογές. Τις σέβομαι. Εγώ θα είμαι πάντα εδώ για την Εθνική».

-Στην Αλγερία λέγεται ότι χρησιμοποίησες τον τραυματισμό σου για την απουσία σου από το ΚΑΦ 2013. Τι συνέβη ακριβώς;

«Οι άνθρωποι λένε μπούρδες. Έπαιξα τρεις εβδομάδες μετά το τουρνουά. Όταν ρωτήθηκα από τους υπεύθυνους, τους είπα ότι ήμουν τραυματίας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ