2012-04-04 14:15:00
Φωτογραφία για ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: ΑΔΙΚΑΙΟΓΗΤΟ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ
Ίσως και μέσα στη Μ.Εβδομάδα η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε την απόφαση των φαρμακοποιών να σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Συμπλήρωσε ότι η ενέργεια αυτή στρέφεται κατά των ασφαλισμένων.

«Ο Φεβρουάριος αποπληρώνεται μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Ο ΕΟΠΠΥ δεν οφείλει προς τους φαρμακοποιούς» τόνισε.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι «υπάρχει μια οφειλή για την περίοδο πριν τον Οκτώβριο του 2011» και σημείωσε πως «έχει ψηφιστεί η ρύθμιση και περιμένουμε την εκταμίευση».

Ίσως και μέσα στη Μ.Εβδομάδα η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που αποσύρθηκε μετά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα επανέλθει, ενδεχομένως και μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ.


Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η κυβέρνηση είναι σε διαβουλεύσεις με την τρόικα για το περιεχόμενο των αλλαγών στη ρύθμιση, ώστε αν είναι δυνατόν να κατατεθεί την Μ. Τρίτη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου.

Αν δεν γίνει αυτό, σημείωσε, τότε η ρύθμιση θα προστεθεί σε άλλο νομοσχέδιο, ουσιαστικά δηλαδή το «μπαλάκι» πέφτει στην επόμενη κυβέρνηση.

Σχετικά με την υποχρέωση ταυτόχρονης καταβολής μισθών, ασφαλιστικών εισφορών και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, είπε ότι ίσως πάρει παράταση για ένα μήνα.

«Συζητάμε αν θα εφαρμοσθεί από 1η Μαΐου ή 1η Ιουνίου» σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στους μισθούς, είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης και προσέθεσε ότι από μόνες τους δεν βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

«Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Συγκεντρώνουμε στοιχεία. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας προβληματισμός ανάμεσα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι για το θέμα αυτό» επισήμανε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ