2013-05-24 13:17:05
Φωτογραφία για Πρόστιμο για το σκουπιδότοπο στο Βούτσι Γορτυνίας «έριξε» η Περιφέρεια που έλεγε ότι δεν λειτουργεί αυτή η χωματερή!
Για τη «κωμωδία» με τη χωματερή στο Βούτσι Γορτυνίας, το kalimera-arkadia.gr έχει γράψει πάρα πολλά. Είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα το οποίο έχει αναδειχθεί μέσα από αυτή την ιστοσελίδα, την ίδια ώρα που οι «υπεύθυνοι» εθελοτυφλούν Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι πριν λίγο καιρό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έλεγε ότι για εκείνη δεν λειτουργεί χωματερή στο Βούτσι, όταν όλοι ξέρουν τι συμβαίνει με τα σκουπίδια στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μπορεί στα χαρτιά ο σκουπιδότοπος στο Βούτσι να μην υπάρχει, αλλά υπάρχει στην πραγματικότητα κι αυτό έχει σημασία Η Περιφέρεια λοιπόν που δήλωνε … άγνοια για το πρόβλημα, επέβαλλε πρόστιμο για τη χωματερή ύψους 10.000 €!

Η απόφαση προβλέπει: «Επιβάλλεται στο Δήμο Γορτυνίας πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 € ) επειδή

Σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών απορριμμάτων εντός της χωρικής αρμοδιότητάς του,-από την οπτική παρατήρηση των στερεών απορριμμάτων φαίνεται ότι ο χώρος ήταν σε λειτουργία, δηλαδή ότι είχαν αποτεθεί σχετικά πρόσφατα στερεά απορρίμματα.- εσωτερικά του σωρού των απορριμμάτων υπήρχαν εστίες καύσης όπως υποδήλωνε η έντονη δυσοσμία και ο αναδυόμενος καπνός


-Δεν υπήρχε περίφραξη που να εμποδίζει την πρόσβαση στο χώρο

- Δεν υπήρχε πυροπροστασία (πχ. επιχωματικό υλικό, δεξαμενή νερού, σήμανση κ.α.)

- Τα εντός του χώρου στερεά απορρίμματα δεν είχαν επικαλυφθεί με επιχωματικό υλικό

Από τα ανωτέρω προκαλείται ρύπανση του περιβάλλοντος.

Από το ποσό αυτό ποσοστό 60% θα εισπραχθεί υπέρ ΕΤΕΡΠΣ (Πράσινο Ταμείο) (κωδ. 3517) και 40% υπέρ Δημοσίου (κωδ. 3739)

Β. Ο Δήμος Γορτυνίας καλείται

1. Να καλύψει με χώμα τα στερεά απορρίμματα και να προβεί στην καταστολή τυχόν εστιών καύσης

2. Να προβεί σε περίφραξη του χώρου, έτσι ώστε να μην είναι εφικτή η ρίψη απορριμμάτων

3. Να εγκαταστήσει εξοπλισμό πυροπροστασίας (πχ. επιχωματικό υλικό, δεξαμενή νερού, σήμανση κ.α.)

4. Να προβεί το συντομότερο δυνατό σε ενέργειες για την αποκατάσταση του χώρου.

Γ. Ο φάκελος της υποθέσεως να διαβιβασθεί στη δικαιοσύνη στα πλαίσια των άρθρων 28 και 29 του Ν. 1650/86 για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων.

Κατά της απόφασης αυτής ο Δήμος Γορτυνίας έχει το δικαίωμα να ασκήσει προσφυγή στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

Σε περίπτωση που το πρόστιμο εξοφληθεί με βάση την ειδοποίηση αυτή και κατόπιν σχετικής δήλωσης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. (οίκοθεν είσπραξη) ο υπεύθυνος της επιχείρησης υποχρεούται να μας αποστείλει αντίγραφα των διπλότυπων είσπραξης προκειμένου να μας γνωστοποιήσει την εξόφλησή τους.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ»

Είναι χαρακτηριστικό ότι πουθενά στην απόφαση δεν αναφέρεται η λέξη «Βούτσι»! Το Καλημέρα Αρκαδία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τη χωματερή στο Βούτσι, αφού μίλησε με αρμόδιο πολιτικό παράγοντα της Περιφέρειας.

kalimera-arkadia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ