2013-05-23 19:44:31
Φωτογραφία για Ώριμες προσεγγίσεις από Alonso - Raikkonen στο θέμα των ελαστικών
Το θέμα των ελαστικών που τόσο πολύ πια έχει ενοχλήσει τους ανθρώπους της Red Bull και που υποχρέωσε τη Pirelli με παρέμβαση του Bernie Ecclestone να προχωρήσει εκ νέου σε αλλαγές (είχαν προηγηθεί αλλαγές στη σκληρή γόμα από την Catalunya) από τον αγώνα του Καναδά, συνεχίζει να απασχολεί της ομάδας.

Την άποψή τους για το θέμα κλήθηκαν να δώσουν δύο εκ των κορυφαίων πιλότων του Πρωταθλήματος, ο Fernando Alonso και ο Kimi Raikkonen.

«H Βαρκελώνη ήταν ένας καλός αγώνας για μας και όχι τόσο καλός για κάποιους από τους αντιπάλους μας. Κάποιοι από αυτούς ισχυρίζονται ότι διαθέτουν το σούπερ μονοθέσιο αλλά στους τρεις τελευταίους αγώνες η pole position πήγε σε μονοθέσιο άλλης ομάδας, όταν τα ελαστικά ήταν καινούργια. Κάποιες φορές, όταν για κάποια χρόνια έχεις συνηθίσει να κερδίζεις με ευκολία, σου είναι δύσκολο μετά να χάνεις κάποιους αγώνες», ήταν η προσέγγιση του Ισπανού 2 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή.


Από την πλευρά του ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 είπε: «Το πιο δίκαιο θα ήταν να κρατούσαμε τα ίδια λάστιχα, αλλά υπάρχει μεγάλη πίεση για να γίνει κάτι. Έκαναν (η Pirelli) κάποιες αλλαγές πριν οι οποίες όμως δεν μας επηρέασαν. Δεν νομίζω ότι και τώρα θα υπάρξει μεγάλη διαφορά λόγω των αλλαγών, αλλά ίσως κάνω και λάθος. Είμαι βέβαιος όμως ότι δεν πρόκειται να αρχίσουμε να παραπονιόμαστε σε περίπτωση που έχουμε κάποια θέματα. Αν κάνουν πιο γερά πίσω λάστιχα, τότε μπορεί να είμαστε πιο γρήγοροι και μπορεί να μας βοηθήσουν. Δεν νομίζω ότι ξαφνικά ένα μονοθέσιο θα γίνει ταχύτερο από τα άλλα».

Σημειώστε ότι τόσο η Ferrari F138 όσο και η Lotus E21 που οδηγούν οι δύο προαναφερθέντες πιλότοι είναι τα κορυφαία μονοθέσια όσον αφορά στη διαχείριση των ελαστικών.

Οι απαντήσεις τους πάντως αν μη τι άλλο δείχνουν ωριμότητα -έστω και με τις σικ σπόντες του Alonso- καθώς κάλλιστα θα μπορούσαν και οι δύο να διαμαρτυρηθούν έντονα, όπως άλλωστε κάνουν εδώ και καιρό οι άνθρωποι της RBR By: Μιχάλης Παγκίδης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ