2013-05-23 16:05:05
Φωτογραφία για Εθνική: Από ιδιώτες το 12% της ΑΜΚ
Εχοντας λάβει ενθαρρυντικά μηνύματα και πολλές διαβεβαιώσεις συμετοχής από διεθνή funds και μεγαλοεπενδυτές, η διοίκηση της Εθνικής βάζει ψηλά τον πήχυ της επικείμενης ΑΜΚ: Επιδιώκει να καλυφθεί από ιδιώτες το 12% της αύξησης (αντί του μίνιμουμ απαιτούμενου 10%), χωρίς μάλιστα να εκδοθούν μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos). Ορίζει λοιπόν αντίστοιχη -αυξημένη - αναλογία νέων/παλαιών μετοχών που θα διατεθούν σε κατόχους "δικαιωμάτων" και συνεχίζει τις προσπάθειες για την προσέλκυση όσο το δυντόν περισσότερων κεφαλαίων.

Η επίτευξη του στόχου δυσχεραίνεται από την αδυναμία συμμετοχής ασφαλιστικών φορέων, οι οποία κατέχουν σημαντικό συνολικό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Το χάντικαπ αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να αντισταθμισθεί από τις προεγγραφές κατόχων δικαιωμάτων για μεγαλύτερο αριθμός μετοχών, πέραν αυτών που τους αναλογούν.

Η αναλογία ορίστηκε τελικά σε 2,2253392 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά (222,53 νέες ανά 100 παλαιές) πριν ή μετα το reverse split.


Ετσι, με καθορισμένο το συνολικό ποσό της αύξησης και τον συνολικό αριθμό μετοχών που θα εκδοθούν, σε ιδιώτες προσφέρεται το 12%, ενώ το ΤΧΣ θα καλύψει το υπόλοιπο 88%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα έχει ήδη έγγραφες δεσμεύσεις συμμετοχής που διασφαλίζουν την κάλυψη του 10% της ΑΜΚ. Η διοίκηση της ελπίζει επιπλέον σε μεγάλη συμμετοχή μικρομετόχων και μεμονωμένων επενδυτών, ώστε η κάλυψη να προσεγγίσει το 12%.

Προσωρινά εκτός ταμπλό

Το ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Θα ακολουθήσει η αποκοπή του διακιώματος συμμετοχής στη λήξη της σημερινής συνεδρίασης. Με βάση τη σημερινή τιμή κλεισίματος θα διαμορφωθούν οι τιμές εκκίνησης του δικαιώματος και της "γυμνής" μετοχής, όταν ξεκινήσει η διαπργμάτευση τους.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής θα διακοπεί για τέσσερις συνεδριάσεις (από άυριο Παρασκευή μέχρι και την προσεχή Τετάρτη), προκειμένου να ολοκληρωθεί στο Αποθετήριο η διαδικασία συνένωσης μετοχών (reverse split). Η μετοχή θα επανέλθει στο ταμπλό την Πέμπτη 30 Μαίου και την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του δικαιώματος

Οι εγγραφές προγραμματίζεται να διαρκέσουν έως τις 13 Ιουνίου. Στόχος της Εθνικής είναι να αξιοποιήσει το καλό κλίμα που επικρατεί διεθνώς για τις μετοχές και έχει επαναφέρει το Χ.Α. στη δεύτερη θέση των αποδόσεων παγκοσμίως.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ