2013-05-19 23:48:37
Φωτογραφία για ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ : ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ... ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ!
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, εξήγησε πως η παρέα του έφτασε ξανά στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αναφέρθηκε στο μέλλον του, αλλά και στον επόμενο στόχο των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο 31χρονος γκαρντ ρωτήθηκε για το πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει από το -17 στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης και απάντησε πως «ένα ματς διακρεί 40 λεπτά. Δεν αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, αλλά μείναμε συγκεντρωμένοι, παίξαμε καλή άμυνα, βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα και νομίζω κυριαρχήσαμε επάνω στο γήπεδο και πήραμε δίκαια το τρόπαιο» είπε ο διεθνής γκαρντ στην «Αθλητική Κυριακή» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πότε πίστεψε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το repeat.

«Όταν κάναμε το 2-0 με την Εφές πίστεψα πως μπορούμε να κάνουμε και κάτι πολύ μεγάλο και φέτος»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το εάν ταιριάζει στην παρέα του. «Εμείς πήγαμε σαν αουτσάιντερ. Αλήθεια είναι αυτό. Εμείς προερχόμασταν από μια χρονιά γεμάτη πίεση. Είχαμε σκαμπανεβάσματα οπότε σίγουρα είχαμε τον τίτλο του αουτσάιντερ που μας συνόδευε».


Στο πρώτο ημίχρονο του τελικού ο V-Span ήταν άποντος, αλλά στο τέλος ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με τον ίδιο να τονίζει πως «δεν διάβασα καλά το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, κατάλαβα τα λάθη που είχα κάνει και μπήκα επιθετικά στο δεύτερο για να βοηθήσω την ομάδα μου. Συγκέντρωση, να μην πέσει η ψυχολογία σου, φάση-φάση και να μην κοιτάς το σκορ».

Ο Βασίλης Σπανούλης ρωτήθηκε και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και απάντησε πως «του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, ήταν τυχερός και άτυχος. Τυχερός γιατί ανέλαβε μια σπουδαία ομάδα και άτυχος γιατί ανέλαβε την ομάδα μετά το πρωτάθλημα Ελλάδος και Ευρώπης και έτσι οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες. Εδώ στην Ελλάδα μειώνουμε εύκολα και αποδεχόμαστε δύσκολα.Το καλύτερο είναι να μην διαβάζεις γιατί θα πάθεις αυτό που είπε ο κόουτς, σοκ. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, του αξίζει ο τίτλος. Έκανε σπουδαία δουλειά».

Σε ερώτηση για το εάν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο του, ο Λαρισαίος γκαρντ απάντησε πως «θα δούμε, τώρα αυτό που προέχει είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν είναι σωστό να μιλάω για τον εαυτό μου, μακάρι να πάνε όλα καλά και να μείνω στην ομάδα, το ελπίζω. Τώρα θα γιορτάσουμε την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και στη συνέχεια θα συγκεντρωθούμε στα play off που θα κρίνουν τον πρωταθλητή».

Για την υποδοχή των οπαδών του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ ο Βασίλης Σπανούλης είπε πως «ήταν φανταστική η υποδοχή. Ο κόσμος έδειξε ότι αγαπάει την ομάδα και ο κόσμος έρχεται κοντά στην ομάδα».

Όσο για το εάν η κατάκτηση της Ευρωλίγκας ήταν και μια... απάντηση στα όσα είπε για εκείνον ο Τζόι Ντόρσεϊ, ο Σπανούλης είπε πως «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και να λέγονται από έναν παίκτη. Δεν θα πέσω ποτέ σε αυτό το επίπεδο. Η καλύτερη απάντηση είναι να ρωτήσουμε τους συμπαίκτες τι λένε».

Ο Βασίλης Σπανούλης ρωτήθηκε και για το ματς που έγινε προς τιμήν του Νίκου Γκάλη και εάν θα ήθελε να ζήσει κάτι ανάλογο. «Θα ήταν κάτι το υπέροχο να ζήσω κάτι αντίστοιχο. Οφείλουμε το ότι είμαστε στον Γκάλη. Ήταν σπουδαίος, μας έκανε να ασχοληθούμε με το μπάσκετ. Θα πρέπει να τιμηθούν και άλλοι παίκτες αυτής της γενιάς όπως ο Γιαννάκης, ο Φασούλας και ο Χριστοδούλου»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ