2013-05-19 11:20:03
Φωτογραφία για ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η UEFA ΓΙΑ ΤΟ... ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Το μέτρο για την ποινή τιμωρίας των δέκα αγωνιστικών, το οποίο προτάθηκε από τον Τζιάνι Ινφαντίνο, οδηγείται σε καταψήφιση από την αρμόδια επιτροπή, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr".

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις για το μέτρο που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΥΕΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, για τιμωρία δέκα αγωνιστικών σε ποδοσφαιριστή ή άλλο μέλος ενός συλλόγου προβεί σε ρατσιστική επίθεση μέσα στο γήπεδο, οδηγείται σε καταψήφιση.

Ο ισχυρός άντρας της ΟΥΕΦΑ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη πόλη του Μάντσεστερ δήλωσε: «Ο ρατσισμός είναι μάστιγα για το παιχνίδι, φυσικά και πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις. Αυτό που προτείνουμε είναι όταν ένας ποδοσφαιριστής ή κάποιο άλλο μέλος της ομάδας κριθεί ένοχο, τότε θα πρέπει να τιμωρείται με δέκα αγωνιστικές».

Αντίθετα η αγγλική εφημερίδα «Mirror» υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο μέτρο δύσκολα θα εφαρμοστεί με την αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, η οποία αποτελείται από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων Ευρώπης, της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών, να μην δίνουν την έγκρισή τους
. Η πρόταση του Ινφαντίνο θα είναι δύσκολο να ισχύσει με την ΟΥΕΦΑ να οδηγείται σε μείωση της τιμωρίας, καθώς θεωρείται αρκετά αυστηρή. Η τελική απόφαση αναμένεται παρθεί την ερχόμενη Τρίτη, έπειτα από συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας που θα γίνει στην αγγλική πρωτεύουσα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Aγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας,Ντέιβιντ Μπερστάϊν ανέφερε: «Ο ρατσισμός είναι κάτι που φυσικά και δεν επικροτούμε, αλλά από τη δική μας μεριά θεωρούμε πως η ποινή των δέκα αγωνιστικών που προτείνει η ΟΥΕΦΑ είναι άκρως αυστηρή, μιας και υπάρχουν διάφοροι παράμετροι ρατσιστικών επιθέσεων που πρέπει να κρίνονται διαφορετικά».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πουλάει Τόρες η Τσέλσι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πουλάει Τόρες η Τσέλσι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ