2013-05-18 18:44:16
Φωτογραφία για Ολυμπιακός - Απόλλων Πάτρας 80-53
Με νίκη και συνολικό ρεκόρ 25-1 έκλεισε την κανονική περίοδο ο Ολυμπιακός. Σε παιχνίδι που είχε χαρακτήρα φιέστας επικράτησε εύκολα του Απόλλωνα με 80-53 στο ΣΕΦ. Στην οροφή του σταδίου το λάβαρο για το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Το νέκταρ του θριάμβου στο Λονδίνο αλλά και της μίνι γιορτής που στήθηκε στο ΣΕΦ για το λάβαρο του τρίτου ευρωπαϊκού τίτλου επηρέασε τον Ολυμπιακό μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Αλήθεια είναι ότι σ' αυτό το διάστημα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχε την απαραίτητη συγκέντρωση και είδε πολύ γρήγορα διαφορά 13 πόντων (21-8) σχεδόν να εξανεμίζεται (37-34).

Από τη στιγμή όμως που οι πρωταθλητές Ευρώπης αποφάσισαν να πατήσουν γκάζι (με τον Κατσίβελη στο "1 και τον Σπανούλη στο "2") τα πάντα απλοποιήθηκαν. Ο Ολυμπιακός έσφιξε την άμυνά του, έπαιξε γρήγορα (ενίοτε και θεαματικά) και εκτόξευσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τη διαφορά στους 22 πόντους (63-41) βάζοντας στην εξίσωση της επίθεσης και τον ξεχασμένο Πέρκινς.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα έγιναν πολύ απλά για τους γηπεδούχους που φρόντισαν (με τον Γεωργάκη στο παρκέ) να συντηρήσουν το χάντικαπ και να φτάσουν άνετα στη νίκη κόντρα σ' έναν αντίπαλο που δεν κρύφθηκε και έπαιξε ελεύθερο μπάσκετ. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

Tα δεκάλεπτα: 25-15, 37-31, 63-41, 80-53
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ