2013-05-17 21:25:13
Φωτογραφία για Αιχμές Σγουρού με αφορμή την παραπομπή της Ο.Ε....!!!
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Δημήτρη Καλογερόπουλου, παραπέμπονται όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 του Ν. 3852/2010.

Η παραπομπή αφορά σε ένα έργο της πρώην Νομαρχίας Δυτικής Αττικής, για το οποίο η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη θέσει σε αυτοδίκαιη αργία τους υπαλλήλους της Δ/νσης Τεχνικών Έργων που είχαν χειριστεί το θέμα.

Ο λόγος της παραπομπής όλων των μελών της Οικονομικής Επιτροπής συνίσταται στο ότι αποφάσισε τη διάλυση της σύμβασης ενός έργου και την κήρυξη ως έκπτωτου του αναδόχου, αντί αυτό να το κάνει η Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Για το θέμα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Μόνιμα και κατ’ επανάληψη σε όλους τους τόνους διεκδικούμε και επιζητούμε τον έλεγχο σε όλες μας τις αποφάσεις. Έναν έλεγχο που θα διασφαλίζει τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον και δεν θα στέκεται μόνο στους τύπους.


Είμαι σίγουρος ότι η τελική κρίση της δικαιοσύνης θα είναι θετική για την Περιφέρεια Αττικής και για την Οικονομική Επιτροπή στο σύνολό της.

Αν η πρόταση αυτή για την παραπομπή όλων των μελών της Επιτροπής υποκρύπτει πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες από την διορισμένη ηγεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και σηματοδοτεί -με τον πιο άκομψο και χονδροειδή τρόπο- την ανεπίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις επερχόμενες σε ένα χρόνο αυτοδιοικητικές εκλογές, τότε προσφέρει χείριστες υπηρεσίες στην κυβέρνηση.

Στις πλέον κρίσιμες στιγμές για τη χώρα η αιρετή Περιφέρεια Αττικής καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ΕΣΠΑ προς όφελος των πολιτών και της εθνικής οικονομίας. Κάποιοι προφανώς προσπαθούν να υπονομεύσουν αυτή την εθνική προσπάθεια. Έχουν, φαίνεται, ως προτεραιότητα την διορισμένη κομματοκρατία και όχι την αιρετή Περιφέρεια. Αν έχουν τα κότσια, ας την καταργήσουν. Ο λαός τους ξέρει και τους περιμένει. Και κάποιοι άλλοι ας μην αναζητούν σε δαίμονες και μάγισσες την καθυστέρηση στην απορρόφηση των κονδυλίων των ΕΣΠΑ από το κεντρικό κράτος. Δίπλα τους είναι και εργάζονται για την διάλυση της χώρας...».
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ