2013-05-17 15:55:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Xειροπέδες σε δύο ανήλικες που άρπαξαν από το παντελόνι ηλικιωμένου 350 ευρώ
Συνελήφθησαν χθες (16-5-2013) το πρωί, στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 16 και 13 ετών οι οποίες αφαιρούσαν χρήματα από ηλικιωμένους.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και μια ακόμα 16χρονη ομοεθνή τους η οποία αναζητείται από τις Αρχές.

Ειδικότερα χθες (16-5-2013) το πρωί, οι τρεις δράστιδες, ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν έναν 84χρονο ημεδαπό ο οποίος ήταν πεζός αφαιρώντας του το χρηματικό πόσο των 350 ευρώ από την τσέπη του παντελονιού του.

Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή μετέβησαν άμεσα στο σημείο της κλοπής, όπου μετά από μικρές αναζητήσεις εντόπισαν τις δυο από τις τρεις ανήλικες και τις συνέλαβαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες οι τρεις δράστιδες είχαν διαπράξει άλλες τρεις κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στην Πάτρα, αφαιρώντας συνολικά από αυτούς το χρηματικό πόσο των 645 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.


Για την διάπραξη των κλοπών οι δράστιδες είτε ασκούσαν σωματική βία αιφνιδιάζοντας τους παθόντες είτε τους αφαιρούσαν χρήματα με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα προσπαθούν να τους αποσπούν χρηματικά ποσά, συνιστά - παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους στα εξής :

• Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

• Μη τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.

• Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

• Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα - εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.

• Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας αφαίρεσης χρημάτων σε βάρος σας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ