2013-05-17 09:37:05
Φωτογραφία για Αγ. Πετρούπολη: Ευνοϊκές συνθήκες για τους ξένους επενδυτές
Η Αγία Πετρούπολη κάνει ένα ακόμη βήμα προς τους ξένους επενδυτές. Για να είναι πιο εύκολο να καταλάβουν πώς και πού συγκεκριμένα να κάνουν επενδύσεις θα δημιουργηθούν τρεις πηγές πληροφόρησης: επενδυτική πύλη, Δήλωση επενδύσεων και Διαβατήριο επενδύσεων.

Όλες θα παρουσιαστούν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στηνΑγία Πετρούπολη στις 20-22 Ιουνίου.

Στη Δήλωση Επενδύσεων της Αγίας Πετρούπολης θα βρούν την αντανάκλασή τους οι βασικές μορφές και αρχές της συνεργασίας της πόλης και του επενδυτή. Η επενδυτική πύλη θα επιταχύνει και θα απλοποιήσει την επικοινωνία τους και στο Διαβατήριο επενδύσεων θα περιληφθούν οι βασικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους επενδυτές να προσαρμοστούν στο περιβάλλον. Το Διαβατήριο αυτό μπορεί να ονομαστεί συμβατικά «εξωτερικό». Θα βοηθά τους ξένους να προσανατολίζονται καλύτερα στα νέα προηγμένα σχέδια και να μάθουν πού θα πρέπει να απευθυνθούν με τις επιχειρηματικές τους προτάσεις ή προτάσεις επένδυσης κεφαλαίων. Τέτοια φροντίδα για τους ξένους επενδυτές είναι μοναδική στο είδος της,- είπε ο Ρώσος οικονομολόγος Γάκοφ Μίρκιν:


- Κάθε περιφερειακή εξουσία έχει τον δικό της κατάλογο των επενδυτικών σχεδίων, τον οποίο παρουσιάζει και προωθεί εντατικά. Όσον αφορά την εεπενδυτική πύλη σε ξένες γλώσσες, που προορίζεται για τους ξένους επενδυτές, δεν θυμάμαι να έχει κάποια άλλη πόλη παρόμοιο σχέδιο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου το 5% των ξένων επενδύσεων στη Ρωσία αναλογεί ακριβώς στην Αγία Πετρούπολη. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην ευνοϊκη γεωγραφική θέση της πόλης στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας. Από την ίδρυσή της πριν 300 και πάνω χρόνια, θεωρόταν και στην πραγματικότητα ήταν το ρωσικό παράθυρο στην Ευρώπη. Τα 16 Διεθνή Οικονομικά Φόρουμ σταθεροποίησαν τη φήμη της Αγίας Πετρούπολης ως επενδυτικά ελκτικής πόλης,- τόνισε ο επικεφαλής της μονάδας επενδύσεων M2M Private Bank Ντμίτρι Ιλιούσιν.

- Οι επενδύσεις κατευθύνονται προς εκεί, όπου δημιουργούνται για αυτές ολόπλευρες συνθήκες: καλό επενδυτικό κλίμα και ελκτικό βολικό περιβάλλον. Μιλώντας συγκεκριμένα για την Αγία Πετρούπολη, πρέπει να σημειωθεί ότι στην πόλη υπάρχουν πολλές ξένες επενδύσεις και η περιοχή Λένινγκραντ απ’ αυτή την άποψη, είναι μία από τις καλύτερες στη Ρωσία.

Οι Αρχές της πόλης σχεδιάζουν να δημιουργήσουν συνθήκες για την αύξηση της εισροής κεφαλαίων ήδη εντός του 2013. Οι ολικές επενδύσεις προβλέπεται να φτάσουν σχεδόν τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην αύξηση της εισροής των χρημάτων πρόκειται να προσφέρει την προσφορά του και το 17ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν πάνω από 5.000 άτομα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ