2012-04-04 04:29:03
Φωτογραφία για O Καμίνης θυμήθηκε την Αθήνα
Εκλογές έρχονται και είπε και ο Δήμαρχος της Αθήνας, να βοηθήσει το κόμμα που τον στήριξε (και με την βοήθεια και κάποιων αλλοδαπών όπως ισχυρίζονται κάποιοι) να σταθεί στα πόδια του μήπως και σωθεί το πράσινο κράτος. Έτσι λοιπόν, εν όψει εκλογών ξαναέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα του ελέγχου των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Και μάλιστα παρουσίασε με την μορφή σχεδίου νόμου, την ξαναζεσταμένη αυτή σούπα, για την οποία ακούμε εδώ και πολλά χρόνια, από Δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη και ίσως και πιο παλιά, σε ειδική συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε χτες.

Για να ξαναθυμηθούμε

Έτσι για να ... ξαναθυμηθούμε το τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η αιωνόβια πρόταση, για την επιβολή της οποίας είχαν πιέσει και οι έμποροι του κέντρου, πριν αποδεκατιστούν πλήρως από τα συνεχόμενα επεισόδια και την οικονομική κρίση- ας κάνουμε μία μικρή αναδρομή.

Σύμφωνα με αυτήν προβλέπεται ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις οποίες συμμετέχει μικρός αριθμός διαδηλωτών θα πραγματοποιούνται πάνω στα ...πεζοδρόμια.


Πιο συγκεκριμένα με το σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι ο οργανωτής μιας υπαίθριας συνάθροισης θα πρέπει αφενός να ενημερώσει την Αστυνομία τουλάχιστον 24 ώρες πριν για την επικείμενη διαδήλωση, αφετέρου ο ίδιος φέρει το βάρος της ευθύνης για τυχόν επεισόδια που μπορεί να λάβουν χώρα, δηλαδή με άλλα λόγια ο διοργανωτής μιας διαμαρτυρίας θα είναι υπεύθυνος για την αποζημίωση όσον έχουν υποστεί βλάβες και φθορές στην περιουσία τους ή στην σωματική τους ακεραιότητας, από πρόσωπα που συμμετέχουν στη διαδήλωση.

Τις προηγούμενες προτάσεις υπήρχε ρητή εξαίρεση μόνο για τις ... μεγάλες πορείες όπως αυτή του Πολυτεχνείου και της Πρωτομαγιάς αλλά και όλες όσες διοργανώνει η ΓΣΕΕ ή αντίστοιχες οργανώσεις. Δεν είναι σαφές εάν αυτές οι εξαιρέσεις διατηρούνται και στην πρόταση του Καμίνη, αλλά ακόμη και εάν δεν υφίσταται αυτό, είναι βέβαιο πώς εάν τελικά αυτή η πρόταση φτάσει στην νομοθετική εξουσία (που το βλέπουμε πολύ δύσκολο) θα σκοτωθούν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ για το ποίος θα κάνει την πρόταση για να περιληφθούν.
elkosmos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ