2013-05-16 15:53:04
Φωτογραφία για Κ. Γκιουλέκας: Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν τάχθηκε κατά των εκπαιδευτικών
από το Γραφείο Τύπου

Κανένας σώφρων νους δεν θα έβαλε κατά της τάξης των εκπαιδευτικών - όχι για λόγους πολιτικούς αλλά για λόγους κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς-. Οι καθηγητές είναι παιδαγωγοί. Είναι αυτοί που προετοιμάζουν τις νεότερες γενιές. Κανείς δεν θέλει να βλάψει εκείνους που προετοιμάζουν την αυριανή Ελλάδα που όλοι θέλουμε να είναι καλύτερη.

Όταν, όμως, αύριο ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις έπρεπε να ληφθεί μια απόφαση και να βρεθεί μια λύση προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» στους δημοσιογράφους Γιώργο Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη.

Και συμπλήρωσε λέγοντας πως:

«Κανείς δεν λέει πως το μέτρο της επιστράτευσης είναι μία ευχάριστη εξέλιξη. Όταν, όμως, η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να προστατεύσει το μείζον αγαθό –την κορύφωση της προσπάθειας περίπου 100.000 μαθητών που δίνουν εξετάσεις - τότε οφείλει να πάρει και κάποια τέτοια μέτρα.


Το ζητούμενο είναι σε τόσο σημαντικά ζητήματα να μπορούν να βρεθούν λύσεις ώστε να μην φτάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ.Γκιουλέκας και κατέληξε:

«Εφόσον δεν υπάρχουν πλέον απεργιακές κινητοποιήσεις δεν υπάρχει λόγος να ισχύει και το μέτρο της επιστράτευσης.

Κανείς δεν τάσσεται υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Μία είναι η πλευρά: Η εκπαίδευση. Και όλοι οφείλουν να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου για το συμφέρον του εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτό πράττει και η κυβέρνηση. Αγωνίζεται για μια καλύτερη Παιδεία». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ