2013-05-16 15:49:04
Φωτογραφία για Roketsan IDEF 2013: Νέο πυρομαχικό προσβολής Smart Micro Munition για UAV
H Τουρκική εταιρεία Roketsan ανέπτυξε ένα νέο βλήμα το οποίο βασίζεται στον τουρκικό αεροεκτοξευόμενο αντιαρματικό πύραυλο UMTAS. Το νέο βλήμα με την κωδική ονομασία Smart Micro Munition (SMM) είναι ένα βλήμα ανεπομοπορίας χωρίς κινητήρα στο οποίο έχει ενσωματωθεί ο ερευνητής λέιζερ του πυραύλου UMTAS. Το βλήμα αναμένεται να δοκιμαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου για πιστοποίηση από το τουρκικό UAV ANKA. Τις δοκιμές καθώς και την εκτόξευση θα τις κάνει η τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία TAI.

Μετά την άφεση από το UAV φορέα το βλήμα εκτελεί κατάλληλους ελιγμούς που με τη βοήθεια του ερευνητή καθοδηγεί το βλήμα προς το στόχο. Η ύπαρξη του ερευνητή λέιζερ το καθιστά ευάλωτο σε αντίμετρα όπως το Shtora ή καπνογόνα νέας γενιάς, αλλά για τις γενικές αποστολές κρούσης (εναντίον μαλακών σημειακών στόχων) που αναμένεται να αναλάβει το UAV θεωρείται επαρκές. Το βλήμα αναμένεται να έχει βάρος μικρότερο των 50 lb και μήκος περίπου 1 m επιτρέποντας σε UAV όπως το 1500 kg ΑΝΚΑ να διαθέτουν επαρκές απόθεμα πυραύλων
. Σύμφωνα με την εταιρεία έχουν γίνει ήδη δοκιμές στο έδαφος και αναμένονται εντός του έτους η εκτόξευση από αέρος. Στις αρχές της επόμενης χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του νέου πυρομαχικού. Διαθέτει εκρηκτική-θραυσματογόνη πολεμική κεφαλή κατάλληλη για προσβολή μαλακών στόχων. Η μέγιστη εμβέλεια του, σύμφωνα με την εταιρεία είναι τα 8 km. Λόγω του ότι η εμβέλεια εξαρτάται από το ύψος πτήσης το συγκεκριμένο πυρομαχικό δεν είναι κατάλληλο για εκτόξευση από χαμηλά ύψη, αλλά από μεσαία ή μεγάλα ύψη.

H Roketsan ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζει την παραγωγή μιας νέας έκδοσης μακράς εμβέλειας για το αντιαρματικό πύραυλο UMTAS με ερευνητή IR και μέγιστο βεληνεκές τα 8 km. Το βλήμα UMTAS προορίζεται για χρήση με τα τουρκικά T-129. Tον ερχόμενο Ιούλιο είναι προγραμματισμένη μια η εκτόξευση της έκδοσης μακράς εμβέλειας L-UMTAS.

defencegreece.wordpress.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ