2013-05-16 01:31:16
Φωτογραφία για Αναβλήθηκε η απόφαση για την απεργία
Από αναβολή σε αναβολή οδηγείται η λήψη της τελικής απόφασης των καθηγητών για την υπερψήφιση ή μη της πρότασης του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση η λήψη της τελικής απόφασης παραπέμπεται για σήμερα.

Με το δεδομένο της πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών που τέθηκε σε ισχύ από το μεσημέρι της Τετάρτης, η πρόταση για απεργία, θεωρείται κενή περιεχομένου, ωστόσο οι παλινωδίες των παρατάξεων προκαλούν πρόσθετο ψυχολογικό βάρος στους υποψηφίους, λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων.

Μετά από μαραθώνια πολύωρη συνεδρίαση οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και Αυτόνομη Παρέμβαση, που πρόσκεινται σε Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα και οι οποίες διαθέτουν την πλειοψηφία στο ΔΣ της Ομοσπονδίας κατέθεσαν αιφνιδιαστικά πρόταση να μην πραγματοποιηθεί τελικά η απεργία.

Το κλίμα φορτίστηκε έντονα, καθώς προηγουμένως αρκετοί πρόεδροι τοπικών ΕΛΜΕ τάχθηκαν υπέρ της απείθειας στην εντολή για πολιτική επιστράτευση, προτείνοντας την πραγματοποίηση της απεργίας με κάθε κόστος Τελικά, μετά από ψηφοφορία στην οποία ψήφισαν 85 πρόεδροι ΕΛΜΕ βρέθηκαν 18 ψηφοδέλτια υπέρ της απεργίας, 9 κατά και 57 λευκά. Ακολουθεί νέα συνεδρίαση των μελών των ΕΛΜΕ του ΔΣ της Ομοσπονδίας, μετά απο σειρά νέων αντιπαραθέσεων και ανταλλαγής απόψεων, στην οποία και καλούνται να ψηφίσουν την νέα πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ