2013-05-15 21:35:26
Φωτογραφία για Ο Ατρόμητος έβαλε φωτιά στα πλέι οφ, 2-1 τον ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Σαλπιγγίδη στο Περιστέρι, αλλά ο Ατρόμητος είχε διπλή απάντηση και με τέρματα των Ιγκλέσιας και Σουμπίνιο κέρδισε 2-1 βάζοντας φωτιά στα πλέι οφ

Μεγάλη ευκαιρία να γίνει το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά των πλέι οφ πέταξε ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του μίνι-πρωταθλήματος. Μετά από ένα κακό ημίχρονο, στο οποίο ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε να κρατήσει το μηδέν, οι θεσσαλονικείς ανέβασαν την απόδοσή τους και προηγήθηκαν στο 61' με τον Σαλπιγγίδη, που ήταν όμως σε θέση οφσάιντ. Ο Ατρόμητος όμως, που ήθελε μόνο το τρίποντο, είχε απαντήσεις στα τελευταία 18 λεπτά και ανέτρεψε το αποτέλεσμα, ελπίζοντας πλέον -και αυτός- για την πρωτιά. Αρχικά στο 71' ισοφάρισε ο Ιγκλέσιας και ο Σουμπίνιο στο 90' χάρισε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ, που διατηρήθηκε στην πρώτη θέση, έμεινε στους τέσσερις βαθμούς, ο Ατρόμητος ανέβηκε στους τρεις, όσους έχει και ο ΠΑΣ, ενώ ο Αστέρας έμεινε στους δύο.


Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα, που έβγαλε περισσότερη ενέργεια και διάθεση στο πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία από τα πρώτα λεπτά και με κινητήριο μοχλό τον αρκετά δραστήριο Σουμπίνιο είχαν τέσσερις τελικές στο πρώτο τέταρτο. Οι δύο από αυτές, που είχαν εκφραστή τον Κούτσι, ήταν πολύ επικίνδυνες, αλλά πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Οι θεσσαλονικείς άφησαν στην άκρη το 4-4-2 του Δώνη και αγωνίστηκαν αρχικά με 4-2-3-1 και στη συνέχεια με 4-1-4-1, αλλά έδειχναν να... ψάχνονται.

Μετά το κακό πρώτο 15λεπτο πάντως βελτίωσαν κάπως την κυκλοφορία τους, προσπαθώντας να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση. Δεν μπορούσαν όμως, αφού Φωτάκης, Κατσουράνης και Λόρενς αδυνατούσαν να βγάλουν την τελική πάσα από τον άξονα, όπως και οι Σαλπιγγίδης-Καμαρά δεν δημιούργησαν κινδύνους από τις πτέρυγες. Ενα σουτ του Λόρενς στο 19' ήταν ό,τι καλύτερο για τον Δικέφαλο, ενώ ο Ατρόμητος απείλησε σε δύο ακόμα περιπτώσεις με Σκόνδρα (27') και Σουμπίνιο (41').

Στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα, με τους Κατσουράνη και Καμαρά να αναλαμβάνουν περισσότερες πρωτοβουλίες. Οι θεσσαλονικείς πλέον είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία και ήλεγχαν το ματς, αλλά δυσκολευόντουσαν να βγάλουν "καθαρές" φάσεις. Ωστόσο στο 60' επιβραβεύτηκαν για το ανέβασμά τους. Ο Λίνο σέντραρε και ο Σαλπιγγίδης σκόραρε με εντυπωσιακό γυριστό ανοίγοντας το σκορ. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ πάντως ήταν εκτεθειμένος και δεν καλυπτόταν από τον τελευταίο αμυντικό του Ατρόμητου.

Ο Ατρόμητος θέλησε να αντιδράσει, ανέβασε ρυθμούς και στο 69' άγγιξε την ισοφάριση, με τον Δημούτσο να πετάει στα σκουπίδια ανεπανάληπτη ευκαιρία. Τελικά η φάση αυτή ήταν προειδοποιητική βολή, αφού ο Ιγκλέσιας στο 72' με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά (από φάουλ του Γκαρσία) νίκησε τον Ιτάνζ και ισοφάρισε. Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση για να αναζητήσει το δεύτερο γκολ, το πλησίασε με τον Ετο, αλλά αυτός, που πανηγύρισε ήταν ο Ατρόμητος. Ο Σουμπίνιο στο 90' παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Ιτάνζ με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ και οι περιστεριώτες με σούπερ ανατροπή πήρε μία μεγάλη νίκη, που τους επιτρέπει να ονειρεύονται πρωτιά και Champions League.
sport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ