2013-05-15 12:22:06
Φωτογραφία για Aμαλιάδα: Στον «αέρα» η εξεταστική!
Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι σπουδαστές του ΤΕΙ Αμαλιάδας «Εφαρμογών Πληροφορικής στην Διοίκηση και στην Οικονομία», αφού δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το σχέδιο ‘Αθηνά’ και την επικείμενη μετακίνησή τους στην πόλη του Μεσολογγίου, αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι και με τον κίνδυνο να χαθούν οι εξετάσεις του εξαμήνου.

Με βάση την ανακοίνωση που εξεδόθη από το Συμβούλιο του ΤΕΙ Πατρών και αφορά όλα τα τμήματα ευθύνης του, τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι και τις 5 Ιουλίου. Για όσα τμήματα δεν τεκμηριώνεται ολοκλήρωση των 13 εβδομάδων μαθημάτων μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, τα μαθήματα θα συνεχιστούν από 26 Αυγούστου και μέχρι της συμπλήρωσης των 13 εβδομάδων.

Λήγουν οι συμβάσεις

Και μπορεί οι σπουδαστές να μην έχουν πρόβλημα να συνεχίσουν τα μαθήματα μέχρι τις 5 Ιουλίου και στη συνέχεια να δώσουν κανονικά την εξεταστική, παρουσιάζεται πρόβλημα από την πλευρά των καθηγητών.


Και αυτό γιατί οι συμβάσεις των καθηγητών θα λήξουν εντός Ιουλίου, κατά συνέπεια δεν θα μπορέσει να εκδοθεί και να υλοποιηθεί πρόγραμμα εξετάσεων.

Αυτό συνεπάγεται ότι οι εξεταστική θα πρέπει να γίνει τον Σεπτέμβριο, με τους σπουδαστές να βρίσκονται με το ένα πόδι στην Αμαλιάδα και το άλλο στο Μεσολόγγι!

Η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή έχει δημιουργήσει προβληματισμό τόσο στους σπουδαστές όσο και στις οικογένειές τους, καθώς δεν μπορούν να ρυθμίσουν με ομαλότητα την μετάβαση των παιδιών τους στο Μεσολόγγι και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι επί της ουσίας αλλάζει και το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους, προκαλεί έντονη δυσφορία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των σπουδαστών Αλέξανδρος Μαΐστρος, συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του Τμήματος Ιωάννη Ζαχαράκη και συζήτησαν για το εξάμηνο και την εξεταστική, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποια λύση και επί της ουσίας οι δύο πλευρές διατύπωσαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Όπως ανέφερε ο Αλέξανδρος Μαΐστρος στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ υπάρχει έντονος προβληματισμός και οι σπουδαστές βρίσκονται σε αναμονή, ενώ από το Δ.Σ. του Συλλόγου θα επιδιωχθεί συνάντηση και με τους καθηγητές του τμήματος, προκειμένου να εξεταστούν τα περιθώρια εξεύρεσης λύσης ώστε να γίνει η εξεταστική τον Ιούλιο.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ