2013-05-14 15:40:57
Φωτογραφία για Τον προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγ. Γεώργιο τίμησε το Δ’ Σώμα Στρατού
Πραγματοποιήθηκε την 11η Μαΐου , με λαμπρότητα ο εορτασμός στη μνήμη του  Μεγαλομάρτυρα  Αγ. Γεωργίου  Προστάτη του Στρατού Ξηράς,  στη Φρουρά Ξάνθης  από το Δ’Σ. Στρατού. Η εκδήλωση έγινε  στο Στρατόπεδο «Υπιάτρου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ », με μεγάλη  παρουσία Αξιωματικών , Υπαξιωματικών και Οπλιτών , τιμητικών αγημάτων, όπως  και  αντιπροσωπειών από όλες  τις Μονάδες Φρουράς Ξάνθης, όπως και  την παρουσία όλης της ανωτάτης Στρατιωτικής Ιεραρχίας των Τοπικών Σχηματισμών, με επικεφαλής τον  Διοικητή Δ’ΣΣ, Άντγο  κ. Χρήστο Χαλκίδη  που συνοδευόταν από τον Διοικητή της   XXV ΤΘΤ, Ταξίαρχο κ. Τσερπέ Σταύρο.

 

Την εκδήλωσε τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων o οποίος χοροστάτησε στην τελετή , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ.Βασίλειος Τσολακίδης, ο Επίτιμος Διοικητής Δ’ΣΣ, Αντγος ε.α Δημήτριος Αικατερίνης, εκπρόσωποι από : το Δήμαρχο Ξάνθης, την ΑΔ Ξάνθης την ΠΥ Ξάνθης , την Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, το   Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την Εφορεία Προσκόπων Ξάνθης , την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδροι και μέλη των Ενώσεων  Αποστράτων Αξιωματικών  Στρατού ( ΕΑΑΣ ) και της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομίας & ΣΑ, καθώς και  οι Πρόεδροι και μέλη των  Συλλόγων Κυπρίων και Ποντίων Ν
. Ξάνθης, αρκετά  μέλη των Οικογενειών των Στρατιωτικών για να τους τιμήσουν και συμπαρασταθούν, όπως  και περιορισμένη  συμμετοχή κατοίκων  από την Τοπική Κοινωνία . 

         

Το ειδικό τελετουργικό ,  περιλάμβανε :              

 -   Άφιξη της Πολεμικής Σημαίας στο χώρο της τελετής ,

        

 -  Τέλεση Δέησης 

          

- Ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ , που περιλάμβανε πληροφοριακά στοιχεία  για τον Αγιο Γεώργιο και  το Μαρτύριο του,  όπως και ιστορικά στοιχεία από το 1864 ,έτος που  καθιερώθηκε ως Προστάτης Άγιος  του Στρατού Ξηράς , ενώ  έκλεισε με παροτρύνσεις προς όλο  το Προσωπικό του ΣΞ, για να συνεχίσουν με πίστη και αποφασιστικότητα το Εθνικό τους έργο..

       

- Κατάθεση Στεφάνου από τον Διοικητή του Δ’ΣΣ , Άντγο κ. Χρήστο Χαλκίδη.

       

- Επίδειξη  Σύγχρονων Οπλικών Συστημάτων , ενώ  στη συνέχεια ακολούθησε  μια μικρή δεξίωση για όλους τους επισκέπτες.

Με το πέρας της εκδήλωσης όλοι ευχαρίστησαν  το Στρατηγό Διοικητή και τον συνεχάρησαν , για την αρτιότητα της παρουσίασης, όπως  και για το επιτελούμενο εθνικό  έργο από όλους τους Στρατιωτικούς.

         

Ωστόσο  θεωρώ , ότι  όλη η Ιθύνουσα Τάξη , αλλά και σύμπασα η Τοπική Κοινωνία οφείλει να τους είναι αρωγός  και να τους συμπαρίσταται ,ηθικά τουλάχιστον, με την παρουσία της στις όποιες ανοιχτές για το κοινό εκδηλώσεις των Σχηματισμών και Μονάδων του Δ’ΣΣ ,ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο ( τα τελευταία 5 χρόνια ) που διαχρονικά οι Κυβερνώντες , με τις μονομερείς, δυσανάλογες και άδικες  περικοπές στους μισθούς, τους έχουν αποστερήσει τη δυνατότητα να προσφέρουν στις οικογένειές τους ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης , με ότι αυτό συνεπάγεται για την Εθνική Άμυνα, αν δεν ληφθούν ΑΜΕΣΑ , διορθωτικές αποφάσεις από την Κυβέρνηση.

Με εκτίμηση 

Γεώργιος Γεωργιάδης

http://www.thrakitoday.com/2013/05/blog-post_5404.html 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ