2013-05-14 15:40:03
Φωτογραφία για Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα Δικαστήρια - Αναβλήθηκε η δίκη
Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι τέσσερις νεαροί, οι οποίοι παραπέμπονται για κακούργημα, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Νοέμβριο του 2009, στο περιθώριο της συγκέντρωσης και πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στο Ηράκλειο. Και οι τέσσερις είναι από την Αθήνα, και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Η δίκη ωστόσο αναβλήθηκε λόγω ασθένειας ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων.

Οι τρεις 26χρονοι και ο ένας 23χρονος κατηγορούνται για έκρηξη με κίνδυνο για άνθρωπο από κοινού, αντίσταση από άτομο που φέρει αντικείμενα δυνάμενα να προκαλέσουν σωματική βλάβη και που έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομο που έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, στάση, πρόκληση σωματικής βλάβης από κοινού από άτομα που ενεργούσαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, κατοχή εκρηκτικού υλικού από κοινού και διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση.

Σύμφωνα με το βούλευμα, στην πορεία βρέθηκαν περίπου 60 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάποιοι εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Οι νεαροί άρχισαν να εκσφενδονίζουν βόμβες μολότοφ και μάρμαρα εναντίον αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από την Αστόρια. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να "διαλύσουν" τη συγκέντρωση και τότε άρχισε ένα κυνηγητό, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των τεσσάρων.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ