2013-05-13 15:37:04
Φωτογραφία για Τα πρότυπα...
του Γιάννη Δαραβίγκα

Τις τελευταίες ημέρες, τρία φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους περιστατικά αποδεικνύουν με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ποιές αντιλήψεις και ποια νοοτροπία οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι ίδιοι κύκλοι και τα ίδια συμφέροντα εξακολουθούν ακόμα και σήμερα που η χώρα αγωνίζεται να σηκώσει κεφάλι, να επιμένουν με λυσσαλέο πάθος σε συντεχνιακές πρακτικές και αρρωστημένες νοοτροπίες του παρελθόντος με σκοπό να εμποδίσουν την όποια πρόοδο της χώρας.

Μέσα σε τρείς ημέρες λοιπόν

-- οι καθηγητές των παιδιών μας αποφάσισαν να απεργήσουν μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις επειδή δεν τους «κάθεται καλά» η αξιολόγησή τους αλλά και δύο επιπλέον ώρες εργασίας.

-- στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος ανεδείχθησαν, η παράγκα τροπαιούχος και ο διαιτητής του αγώνα ως ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού.


-- στις Σκουριές, οι «οικολόγοι», διαμαρτυρόμενοι για την δήθεν καταστροφή του περιβάλλοντος από την εξόρυξη χρυσού, έκοβαν δέντρα !!! για να κλείσουν τον δρόμο στις αστυνομικές δυνάμεις που προστατεύουν τους εργαζομένους στα ορυχεία. Και σα να μην έφθανε αυτό κάποιοι πυροβόλησαν με κυνηγετικά όπλα επτά αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν.

Είναι απολύτως βέβαιο λοιπόν ότι μια μικρή έστω μερίδα Ελλήνων (;;;) πολιτών κυριευμένων από κοινωνικά συμπλέγματα, κομματικούς καιροσκοπισμούς και μισαλλοδοξία, δημιουργεί καταστροφικά πρότυπα. Άλλωστε και οι ίδιοι είναι θύματα των ίδιων προτύπων που κάποιοι προγενέστεροι, την δεκαετία του ΄80 φρόντισαν να διαδώσουν για να βρεθούν σήμερα ορισμένοι απ΄ αυτούς στην φυλακή και εμείς φυλακισμένοι από τους δανειστές μας.

Με ποιά κοινωνική μόρφωση, με ποιά πολιτιστική κληρονομιά, με ποιά οικονομική παιδεία, με ποιά πνευματικά εφόδια, οι νέοι που πηγαίνουν σήμερα σχολείο θα αποτελέσουν την ελπίδα του Έθνους; έχοντας ως πρότυπο τον καθηγητή που απεργεί επειδή καλείται να συνδράμει με δύο επιπλέον ώρες εργασίας στην συλλογική προσπάθεια των εξίσου δοκιμαζομένων συμπολιτών του;

ή μήπως επειδή απορρίπτει την αξιοκρατία;

Ποιο είναι το πρότυπο στον αθλητισμό και στην άμιλλα; η παράγκα; ή ο κατ΄ επάγγελμα πρωταθλητής;

Ποιες είναι οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις των νέων για την ποιότητα και τον τρόπο διεκδίκησης ή προάσπισης διαφόρων δικαιωμάτων; τα όπλα; ο κουκολοφορεμένος τσαμπουκάς;

Ας μην κατηγορούμε συλλήβδην τις ξένες δυνάμεις που δήθεν απεργάζονται το κακό μας. Χρειάστηκε πολύς χρόνος και μεγάλη προσπάθεια για να μας επιβληθούν τα πρότυπα της ήσσονος προσπάθειας, της παράγκας και του τραβεστί τσαμπουκά. Εμείς, επειδή μας βόλεψαν έστω προσωρινά, τα αφομοιώσαμε.

Και σήμερα πληρώνουμε τον λογαριασμό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ