2013-05-12 13:00:11
Φωτογραφία για Ρεβιθοκεφτέδες με πουρέ πατάτας
«Πεντανόστιμοι, πικάντικοι κεφτέδες που δύσκολα καταλαβαίνεις ότι προέρχονται από ρεβίθια»

ΥΛΙΚΑ

- ½ κιλό ρεβίθια

- 4-5 κουτ. σούπας έτοιμος πουρές πατάτας

- 2 φρεσκα λιωμ. κρεμμύδια

- 1 αβγό

- Μαϊντανός (ψιλοκομ.)

- Λίγο κύμινο

- Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι

- Λίγο αλεύρι

- Ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό τα ρεβίθια για να φουσκώσουν. Την επομένη, τα στραγγίζουμε, τα ξαναπλένουμε και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Όταν μαλακώσουν αρκετά, τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε σε μπλέντερ. Έπειτα, τα αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό (λιωμένα από μπλέντερ), τον έτοιμο πουρέ πατάτας, ελάχιστο κύμινο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μέχρις ότου να έχουμε μία ζύμη αρκετά εύπλαστη.

2. Με μεγάλο κουτάλι της σούπας παίρνουμε ζύμη-ζύμη και την πλάθουμε σε κεφτεδάκια του σχήματος και του μεγέθους που μας αρέσει. Έπειτα, τηγανίζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες σε καυτό ελαιόλαδο απ’ όλες τις πλευρές τους και όταν πάρουν χρώμα τους αποσύρουμε και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι. Τους σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού χαμηλών λιπαρών.

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά

Μερίδες: 6-7

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ" ΜΕ 1€ 
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η αλήθεια που μας κρύβουν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η αλήθεια που μας κρύβουν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ