2013-05-11 09:35:03
Φωτογραφία για Στο ΒΒ+Β η πιστοληπτική ικανότητα της Ρουμανίας
Στην επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ρουμανίας σε ξένο και τοπικό νόμισμα, στο «ΒΒ+Β» προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

Σε ανακοίνωση του οίκου επισημαίνεται ότι, η προοπτική παραμένει σταθερή, αντικατοπτρίζοντας την άποψη του S&P, σύμφωνα με την οποία η ρουμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις δράσεις δημοσιονομικής εξυγίανσης, με βάση όσα έχουν αποφασιστεί.

Ο οίκος εκτιμά ότι, η ανάπτυξη της οικονομίας θα ενισχυθεί σταδιακά την περίοδο 2013-2015, εξαιτίας της αύξησης των επενδύσεων, της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και της ανάκαμψης των άμεσων ξένων επενδύσεων.

Ωστόσο, ο οίκος εκτιμά ότι οι αποδόσεις της οικονομίας θα περιοριστούν από την «αδύναμη διοικητική ικανότητα, η οποία θα περιορίσει την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και από την αργή πρόοδο στην υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Σύμφωνα με τον Standard & Poor's, «η ρουμανική κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία αναδιάρθρωσης των κρατικών επιχειρήσεων, ιδίως στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών και εκτιμούμε ότι ενδέχεται να εκδηλωθεί απροθυμία ως προς το κλείσιμο των ζημιογόνων επιχειρήσεων ή την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Ως αποτέλεσμα, δεν αναμένεται ο ρυθμός ανάπτυξης να ξεπεράσει το 3% μεσοπρόθεσμα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ