2013-05-11 09:29:04
Φωτογραφία για Ξεσυνδέσου επιτέλους
Πλέον το να κοιτάς μόνο την καμπούρα σου και να μην σε νοιάζει για τους άλλους, εκτός από ντεμοντέ έχει καταντήσει κι επικίνδυνο. Ο ωχαδερφισμός, η τηλεόραση και ο καναπές μας έχουν κάνει ρομποτάκια τόσα χρόνια και είναι έννοιες που μου προκαλούν εμετό και θυμό. Εμετό, γιατί πάντα πίστευα πως ο προορισμός του κάθε ανθρώπου δεν είναι να γίνει άλλος ένας καταστροφικός ηλίθιος.. και θυμό, γιατί παλιά η λέξη Έλληνας σήμαινε πολλά και καλά πράγματα, παγκοσμίως. Τώρα κάθε γενιά που περνά σβήνει και κάτι από την μαγεία αυτής της λέξης.

Καθότι άνεργος αυτήν την περίοδο κι εγώ, δεν μου έχουν αφήσει δυνάμεις για να "πολεμήσω". Δεν διαθέτω τους οικονομικούς πόρους, αλλά ούτε και την πολυτέλεια του χρόνου για να κάνω "κάτι" βρε παιδάκι μου. Έτσι καταλαβαίνω μια πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου που θέλει να αλλάξει κάτι από αυτήν την κατάσταση, αλλά πολύ απλά δεν μπορεί. Μας έχουν ξεφτιλίσει, εξαθλιώσει και μας ξεσκίζουν καθημερινά το σώμα και το πνεύμα. Δεν το βάζουμε κάτω όμως και κάνουμε ο καθένας ότι μπορεί.


Και υπάρχουν πολλά για να κάνει κανείς και είναι και δωρεάν. Αφύπνισε λοιπόν τον εαυτό σου, αναθεώρησε και σταμάτα επιτέλους να αναπαράγεις με πράξεις ή με λόγια σε φίλους και γνωστούς, ότι βλακεία σου μάθανε από την ημέρα που γεννήθηκες. Καιρός να ξεσυνδεθείς από το matrix που σε κούμπωσαν. Αν οι επόμενες γενιές είναι ίδιες και χειρότερες από την δικιά σου, τότε μπορείς να φανταστείς "που πάνε" τα παιδιά σου ή τα παιδιά που θα κάνεις. Οπότε μάθε πως τα λάθη που σε ζούσαν τόσα χρόνια, δεν είναι γνώση για να την μεταβιβάζεις στους άλλους. Κράτα τα λάθη σου για τον εαυτό σου.

spirouni.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ