2013-05-10 10:37:04
Φωτογραφία για Τα σκουπίδια δίπλα στην πηγή και στο φοίνικα!
του Μανόλη Παντινάκη

Πολίτες χωρίς αγωγή και κοινη λογική από τη μία και ... κάδος ούτε για δείγμα από την άλλη!

Η εικόνα είναι αποκρουστική και απέχει… αιώνες από τον πολιτισμό και τους κανόνες υγιεινής.

Κι όμως είναι μια πραγματικότητα και δίπλα στις πηγές με το τρεχούμενο νερό στη θέση «Αγία Φωτιά» στην έξοδο της κωμόπολης Σπηλίου, έδρα του δήμου Αγίου Βασιλείου, είναι εκτεθειμένα μέρες τώρα, υπολείμματα τροφών, τσάντες, πλαστικά σκεύη και άδεια κουτιά μπύρας και ουδείς ασχολείται με την περισυλλογή τους!

Η αλήθεια είναι ότι το φαινόμενο δεν παρατηρούνταν τους προηγούμενους μήνες που ένα άτομο εργαζόταν στην καθαριότητα της κωμόπολης. Σήμερα που, όπως έγινε γνωστό, ο άνθρωπος συμπλήρωσε το χρόνο εργασίας που προέβλεπε η σύμβαση, και διέκοψε την εργασία του, σε κάποια σημεία όπως στις πηγές, άρχισαν να συσσωρεύονται σκουπίδια και να μένουν εκτεθειμένα στην κοινή θέα, προκαλώντας σχόλια και κινδύνους για την υγεία Και βέβαια, οι επισκέπτες που απόλαυσαν το γεύμα τους στη δροσιά, και άφησαν το… στίγμα τους πιθανότατα να στερούνται των βασικών κανόνων αγωγής και πολιτισμού, όμως σε κοντινό χώρο - άγνωστο για ποιους λόγους - δεν υπάρχει ούτε κάδος απορριμμάτων για την απόθεση των σκουπιδιών από τους επισκέπτες των πηγών.


Και ενώ όλα αυτά τα θλιβερά συμβαίνουν στον «καθρέπτη» της επαρχίας, σε ένα άλλο χωριό, στην παραλιακή Αγία Γαλήνη, ανάλογο θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους ίδιους τους κατοίκους πέρυσι το δίμηνο Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Τότε, λοιπόν, που τα ταμεία του δήμου Αγίου Βασιλείου είχαν αδειάσει και ζητήθηκε από τον εργαζόμενο στην εσωτερική καθαριότητα του χωριού να διακόψει, το κενό κάλυψε αυτόματα ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος που ανάλαβε από τους δικούς του πόρους τη μισθοδοσία του εργαζόμενου.

madeincreta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ