2013-05-10 08:52:04
Φωτογραφία για Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης γνωρίζει απόφαση του ΣτΕ που δεν εκδόθηκε!
Εντύπωση προκάλεσαν τα όσα δημοσίως ακούστηκαν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίόυ του Επιμελητηρίου Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης. Η δήλωση σια στόματος του προέδρου του οργάνου κ. Στέλιου Μωραΐτη σχετικά με το Αρδευτικό έργο του κάμπου της Ξάνθης προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και συζητείται σε όλη την κοινωνική και πολιτική διαστρωμάτωση της Π.Ε. Ξάνθης.

Όπως είναι γνωστό Οικολογικές Οργανώσεις έχουν βάλει φρένο στην υλοποίηση του έργου, καταθέτοντας ένσταση στο ΣτΕ, η οποία θα συζητηθεί εκτός απροόπτου στις 5 Ιουνίου, μετά από αναβολές. Ωστόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης δήλωσε δημοσίως πως έχει λάβει διαβεβαιώσεις για την εισήγηση του ΣτΕ η οποία θα είναι θετική για το έργο.

Αυτολεξεί ανέφερε πως «έχει ολοκληρωθεί η ΚΥΑ που περιμέναμε από το ΥΠΕΚΑ. Επισκεφθήκαμε το Συμβούλιο της Επικρατείς, τη δικαστίνα η οποία θα είναι εισηγήτρια και την ενημερώσαμε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπάρχουν όλα τα εχέγγυα και τα έγγραφα ούτως ώστε να τα λάβει υπόψη της και μας διαβεβαίωσε ότι η εισήγηση θα είναι θετική
. Αυτό το έργο θα είναι ωφέλιμο για τον τόπο μας και την περιοχή μας. Στις 5 Ιουνίου θεωρούμε ότι θα έχουμε μια θετική εξέλιξη για το έργο αυτό και έτσι θα καταργηθούν 10.500 γεωτρήσεις, θα έχουμε ένα έργο που θα αρχίσει να υλοποιείται από τον Οκτώβριο με την καθαρογράφηση της απόφασης του ΣτΕ. Τα 50 εκατομμύρια είναι ήδη δημοπρατημένα και θα δημοπρατηθούν και τα άλλα 50 που σημαίνει ότι οι άνεργοι της περιοχής μας θα αρχίσουν να δουλεύουν και τα χρήματα αυτά θα μένουν στον τόπο μας».

http://www.thrakitoday.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ