2013-05-10 08:45:05
Φωτογραφία για Προθεσμία πέντε ημερών από το Δήμο στους καταστηματάρχες της Qμαλιάδας!
Προθεσμία πέντε ημερών έχουν στην διάθεσή τους οι καταστηματάρχες της Αμαλιάδας, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις άδειας κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, γιατί σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν και με οριστική ανάκληση αδειών!

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του αρμόδιου αντιδημάρχου οικονομικών δήμου Ήλιδας κ. Βασίλη Ζαχαρόπουλου, με την συμμετοχή των υπηρεσιών του δήμου έκδοσης αδειών, την δημοτική αστυνομία, την γραμματεία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και παρουσία νομικών συμβούλων και συζητήθηκαν οι περαιτέρω ενέργειες σχετικά με την αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τα καταστήματα της Αμαλιάδας, αλλά και της Κουρούτας σε ότι αφορά την αυθαίρετη κατάληψη παραλίας.

Κινδυνεύουν με οριστική ανάκληση

Όπως επισημάνθηκε στην σύσκεψη, η αυθαίρετη κατάληψη συνιστά παραποίηση υγειονομικών όρων λειτουργίας του καταστήματος και επισείει ποινή οριστικής ανάκλησης άδειας.


Γι’ αυτό και αποφασίστηκε να κληθούν οι καταστηματάρχες και εντός πέντε ημερών να εφοδιαστούν τις κατάλληλες άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος είναι υποχρεωμένος να κοινοποιήσει τα πορίσματα ελέγχου στο Υγειονομικό και στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, αλλά και την Εισαγγελία, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί μήνυση για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και μετά τις σχετικές απαντήσεις που θα δοθούν από το Υγειονομικό και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, οι υπηρεσίες του δήμου θα εισηγηθούν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την οριστική ανάκληση αδειών, εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση.

«Πρέπει να υπάρχει ισονομία, δεν μπορούμε να έχουμε στο δήμο δύο κατηγορίες καταστηματαρχών. Δεν μπορεί να έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό. Πρέπει να εφαρμόζονται αυτά που ορίζει η νομοθεσία» επεσήμανε ο κ. Ζαχαρόπουλος.

Να σημειωθεί ότι για την χορήγηση των σχετικών αδειών, πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές προς το δήμο, ώστε να χορηγείται δημοτική ενημερότητα στους καταστηματάρχες.

Ανάλογη πρόσκληση στους καταστηματάρχες για τακτοποίηση των αδειών τους, είχε γίνει και πριν από δύο μήνες περίπου, ωστόσο είχαν ανταποκριθεί μόλις 52 άτομα και υπολείπεται ένας μεγάλος αριθμός.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ