2013-05-10 03:54:03
Φωτογραφία για Η Συρία χαιρετίζει την αμερικανορωσική προσέγγιση
Η επίσημη συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι η Δαμασκός χαιρέτισε σήμερα την αμερικανορωσική προσέγγιση, εκφράζοντας... την εμπιστοσύνη της στη θέση της Μόσχας όσον αφορά τη συριακή κρίση.

«Το υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την αμερικανορωσική προσέγγιση και είναι πεπεισμένο για την σταθερότητα της ρωσικής θέσης, η οποία στηρίζεται στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου», σύμφωνα με τη συριακή δημόσια τηλεόραση.

«Η αξιοπιστία της θέσης των ΗΠΑ εναπόκειται στην ανάπτυξη σοβαρών προσπαθειών απέναντι στους συμμάχους τους για να σταματήσει η βία και η τρομοκρατία», διευκρίνισε το υπουργείο, την ανακοίνωση του οποίου επικαλείται η κρατική τηλεόραση.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι συνάντησε την Τρίτη στη Μόσχα τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ζήτησε οι δύο χώρες να βρουν ένα έδαφος συνεννόησης με την προοπτική μιας ρύθμισης στη συριακή σύγκρουση, η οποία έχει προκαλέσει σύμφωνα με τον ΟΗΕ τον θάνατο περισσότερων από 70.000 ανθρώπων σε δύο χρόνια.


Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να διοργανώσουν ως τα τέλη Μαΐου μια διεθνή διάσκεψη για να βρεθεί μια πολιτική ρύθμιση βάσει της συμφωνίας που συνήφθη στις 30 Ιουνίου του 2012 στην Γενεύη ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις, η οποία ωστόσο δεν διευκρινίζει σχετικά με την τύχη του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ωστόσο η συριακή αντιπολίτευση επανέλαβε χθες ότι θεωρεί την αποχώρηση του Άσαντ προϋπόθεση για οποιεσδήποτε συνομιλίες, καταφέρνοντας σημαντικό πλήγμα στο ρωσοαμερικανικό αίτημα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ