2013-05-10 03:43:08
Φωτογραφία για Ο DiCaprio συγκεντρώνει εκατομμύρια για το περιβάλλον
Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s διοργανώνει σε συνεργασία με το ίδρυμα του ηθοποιού Leonardo DiCaprio μεγάλη... φιλανθρωπική δημοπρασία, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει από 15 ως 20 εκατομμύρια δολάρια για μια σειρά από "περιβαλλοντικά προγράμματα επιλογής του ιδρύματος και του οίκου Christie’s".

Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία, η δημοπρασία με τίτλο "The 11th Hour Auction" ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Μαΐου, τελικά όμως ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013. Η δημοπρασία περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- έργα των Mark Grotjahn, Carol Bove, John Currin και Elizabeth Peyton.

"Τα δάση, οι ωκεανοί και η βιοποικιλότητα του κόσμου μας παρέχουν απροσμέτρητα οφέλη όπως το οξυγόνο που εισπνέουμε, το καθαρό νερό που πίνουμε και μία αφθονία σε προμήθεια τροφών", γράφει ο DiCaprio σε επιστολόχαρτο του ιδρύματός του προς τους καλλιτέχνες ζητώντας τους δωρεές.

"Κι όμως, ο πλανήτης μας και αυτά τα ζωτικής σημασίας οικοσυστήματα που συντηρούν την ζωή βρίσκονται υπό τεράστια πίεση εξαιτίας του σύγχρονου πολιτισμού μας", προσθέτει.

Η επιστολή αναφέρει ότι ο ηθοποιός ευελπιστεί να πουλήσει στη δημοπρασία από 10 έως 15 έργα παρότι, ύστερα από την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής της, ο αριθμός αυτός μπορεί να πλησιάζει τα 30.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ