2013-05-09 20:30:07
Φωτογραφία για Κλείδωσε το πλοίο ασφαλείας
Στη δίνη αντιδράσεων και καταγγελιών για απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, το πλοίο ασφαλείας που θα μεταφέρει ευπαθή αγροτικά προϊόντα κατά τη διάρκεια πολυήμερων κινητοποιήσεων των ναυτικών “κλειδώνει” με πρωτοβουλία... του υπουργείου Ναυτιλίας. 

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, επανέρχεται στο προσκήνιο η τροπολογία που θα δρομολογεί το πλοίο ασφαλείας, υπόθεση που είχε “παγώσει” μετά το ναυάγιο στη Βουλή πριν από ένα περίπου μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, η σχετική τροπολογία αυτή τη φορά θα είναι πλήρης (υπενθυμίζεται ότι οι δύο αρχικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από τον Μανόλη Κεφαλογιάννη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου δεν “πέρασαν” διότι εκτιμήθηκε ότι είχαν ... κενά) και ήδη μετράει η αντίστροφη μέτρηση για την ένταξή της στο νομοσχέδιο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις», που βρίσκεται στη διαδικασία της διαβούλευσης.

Στον απόηχο λοιπόν της απόρριψης από τον ίδιο τον υπουργό Ναυτιλίας, Κώστα Μουσουρούλη, των τροπολογιών με τις οποίες το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών θα μπορούσε να ορίζει «πλοίο ασφαλείας» σε περίπτωση απεργίας ναυτεργατών περισσότερο των 48 ωρών, το υπουργείο επανέρχεται και έχει έτοιμη δική του τροπολογία με στόχο να διασφαλίσει με συγκεκριμένα κριτήρια την τροφοδοσία και τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των νησιών, σε περιόδους απεργιών.

Η εξέλιξη προκαλεί ανακούφιση στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης που τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές το μέτωπο των κινητοποιήσεων των ναυτικών ενώ δεν έχουν λείψει και οι συγκρούσεις στους καταπέλτες, στο λιμάνι του Ηρακλείου. Απομένει να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες για τα όσα θα προβλέπει η τροπολογία.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ