2013-05-09 18:00:07
Φωτογραφία για Πύργος: Xαμόγελα στην αγορά αφού η κίνηση τις ημέρες του Πάσχα ήταν ικανοποιητική
«Ανάσα» αποτέλεσε για την αγορά του Πύργου η εορταστική περίοδος του Πάσχα, αφού οι καταναλωτές– ντόπιοι και ετεροδημότες – έκαναν τα ψώνια τους στα καταστήματα της πόλης. Μπορεί βέβαια η παροδικά αυξημένη κίνηση να μη δίνει λύση στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά, ωστόσο έδωσε…παράταση ζωής σε κάποια καταστήματα που αυτές τις ημέρες «έπαιζαν» το τελευταίο τους χαρτί.

Κατά την διάρκεια της μεγάλης εβδομάδας, με τον καιρό να είναι σύμμαχος της αγοράς, οι καταναλωτές βγήκαν και έκαναν τα ψώνια τους, είτε για τους ίδιους, είτε για τρίτους – βαφτιστήρια και εορτάζοντες - αφού συνέπεσε και η γιορτή του Αγίου Γεωργίου

Σταδιακά αυξανόμενη κίνηση

Τα πρώτα αισιόδοξα δείγματα φάνηκαν από τη Μεγάλη Δευτέρα, οπότε και οι καταναλωτές άρχισαν, δειλά-δειλά να κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα της τοπικής αγοράς. Ανάμεσα τους και πολλοί ετεροδημότες, κάτι που μαρτυρούσε ότι η κάθοδος φέτος θα ήταν μεγάλη. Έτσι και έγινε, αφού μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη τα χωριά της Ηλείας είχαν γεμίσει με ετεροδημότες, όπως και οι πόλεις. Η κίνηση – πλησιάζοντας προς το Μεγάλο Σάββατο – αυξανόταν σταδιακά, με τους καταναλωτές να δείχνουν αποφασισμένοι να δαπανήσουν κάποια χρήματα για τις αγορές τους και όχι απλά να κάνουν μια βόλτα στην αγορά.


Σ’ αυτό βοήθησε πολύ ο καλός καιρός που έδωσε στους καταναλωτές κίνητρο να ψωνίσουν και όχι να…ψάξουν στις ντουλάπες τους για τα περσινά καλοκαιρινά, μιας και η φετινή Ανάσταση δεν απαιτούσε ούτε σακάκια για τους άνδρες, ούτε καν ζακέτες για τις κυρίες και τα παιδιά, με το θερμόμετρο να φτάνει και τους 30 βαθμούς Κελσίου, θυμίζοντας καλοκαίρι. Τόσο που και οι παραλίες της Ηλείας γέμισαν από λουόμενους.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στα κρεοπωλεία και καταστήματα τροφίμων, αφού ο καλός καιρός επέτρεψε να στηθούν οι ψησταριές στην ύπαιθρο και οικογένειες, φίλοι και γνωστοί να συγκεντρωθούν - σαν άλλοτε - γύρω από το γιορτινό τραπέζι. Και μπορεί να μη δαπάνησαν μεγάλα ποσά για να πάρουν το κάτι παραπάνω, αλλά η αυξημένη κίνηση ήταν αυτή που έφερε το κέρδος και τα χαμόγελα και σ’ αυτή την κατηγορία των επαγγελματιών, οι οποίοι πασχίζουν και πάντα προσπαθούν να προσφέρουν τοπικά και ποιοτικά προϊόντα στον κόσμο. Και αυτό τους το αναγνωρί

Αισιοδοξία και για την καλοκαιρινή σεζόν

Όσο κι αν κινήθηκε όμως η αγορά αυτές τις 10 περίπου ημέρες πριν το Πάσχα, σίγουρα οι έμποροι και επαγγελματίες δε μπορούν να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες που η κίνηση στην αγορά παρέμενε σταθερά σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, ελπίζουν ότι μετά από 10-15 ημέρες, με την άνοδο της θερμοκρασία να υπάρξει και αύξηση της κίνησης, αφού οι τιμές στις βιτρίνες των καταστημάτων είναι…δελεαστικές στην πλειοψηφία των προϊόντων ενώ αναμένεται και νέο κύμα «προσφορών».

Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτή η Ανάσταση, έφερε μικρή «Ανάσταση» και στην τοπική αγορά μαζί με χαμόγελα αισιοδοξίας.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ