2013-05-09 09:25:20
Φωτογραφία για Η κυβέρνηση ζει στον κόσμο της..., υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ...!!!
Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων. Κάπως έτσι παρουσιάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι κάτι μαγικό γίνεται στην Ελλάδα

που λίγοι το καταλαβαίνουν και το αντιλαμβάνονται όσοι με την φαντασία τους μπορούν να σκεφτούν το μέλλον. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμερίζονται καθόλου την άποψη της κυβέρνησης και ότι κάτι πάει να αλλάξει προς το καλύτερο και κάνουν λόγο για επίπλαστη πραγματικότητα.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ότι κατά την άποψη τους από τον Ιούνιο έως τον ερχόμενο Οκτώβριο τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για την χώρα από την στιγμή μάλιστα που θα τεθούν σε εφαρμογή και οι διατάξεις των μνημονίων. Δεν συμμερίζονται ακόμα διόλου τον ενθουσιασμό της κυβέρνησης για την πώληση του μεριδίου της Hochtief σε ένα καναδικό fund κίνηση την οποία χαρακτήρισαν και ως βήμα ανάπτυξης.


Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας μάλιστα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real επέμεινε στο ότι οι Καναδοί δεν έχουν ιδέα από μάνατζμεντ και αναρωτήθηκε ότι από  την στιγμή που η  Hochtief θα πάρει τα χρήματα για πια επένδυση μιλάμε.

«Αν μιλάμε για μια στρατηγική σημασία που έχουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια μας, σ’ αυτό θα συμφωνήσουμε είπε ο Πάνος Σκουρλέτης. Το ερώτημα είναι με ποιο τρόπο τα αξιοποιούμε καλύτερα. Και δυστυχώς οι συμφωνίες  που έχουν κλείσει, όπου έχουν γίνει, δεν έχουν γίνει με τον πιο επωφελή τρόπο για το ελληνικό δημόσιο.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην πώληση του ΟΠΑΠ χρησιμοποιώντας τους στοίχους γνωστού λαϊκού άσματος «ιστορία μου, αμαρτία μου» Πρόκειται για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων, μια χρυσοτόκος όρνιθα τη δίνουμε μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες σε κάποιους ημέτερους. Περί αυτού πρόκειται είπε χαρακτηριστικά.

Άφησε μάλιστα ανοικτό το ενεχόμενο να επανεξεταστούν οι συμβάσεις εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτήσει κυβερνητική πλειοψηφία. « Πρώτα απ όλα,  θα δούμε τους όρους που έγιναν οι αποκρατικοποιήσεις και  θα κινηθούμε με βάση την πολιτική βούληση να αποκαταστήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα σε μια σειρά στρατηγικές επιχειρήσεις.»

Επιμένοντας δε στην ουσία της διαφωνίας που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον χειρισμό όλων αυτών των θεμάτων είπε «Το ελληνικό δημόσιο αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από σταθερούς πόρους. Θα μπορούσαν λοιπόν αυτά να αξιοποιηθούν για τα χρεοκοπημένα κατ ουσία Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το δεύτερο είναι ότι μέσα από τον ΟΠΑΠ χρηματοδοτούνταν διάφορες άλλες δραστηριότητες -όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο- αλλά και πολιτισμός. Υπήρχαν τα διαφημιστικά πακέτα. Δίνουμε λοιπόν σε ένα «δικό μας επιχειρηματία» πάρα πολύ μεγάλη οικονομική δύναμη και έτσι μέσα απ αυτή την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ θα υπάρξουν νέες σχέσεις διαπλοκής στο χώρο της ενημέρωσης. Μέσα από τα διαφημιστικά προγράμματα του ΟΠΑΠ θα χτιστούν νέες σχέσεις διαπλοκής.».

   

Παναγιώτης Βασιλάκης / newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
To Grexit έγινε buy it!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
To Grexit έγινε buy it!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ