2013-05-09 03:24:03
Φωτογραφία για Φόροι και ανεργία οι προτεραιότητες για τους Ιταλούς
Το 39% των Ιταλών θεωρεί ότι η κύρια προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι η κατάργηση και η επιστροφή του φόρου πρώτης κατοικίας ένα 30% πιστεύει ότι πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί άμεσα το ταμείο ανεργίας και το 29% ότι είναι ανάγκη να «παγώσει» η προγραμματισμένη για τον Ιούλιο αύξηση του ΦΠΑ από 21% σε 22%, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Ipsos για λογαριασμό της εκπομπής Ballarò του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai 3.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 70% του δείγματος θεωρεί ότι τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ιταλία πρέπει να λαμβάνουν αυτόματα την ιταλική υπηκοότητα.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών, η συμμαχία του Μπερλουσκόνι και του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) σημειώνει ουσιαστική άνοδο, με ποσοστό 30%, ενώ το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) δεν ξεπερνά το 26,5%.

Το PD φαίνεται ότι πληρώνει την παραίτηση του γραμματέα του, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, την αποτυχία να σχηματίσει δική του κυβέρνηση, όπως και να εκλέξει νέο πρόεδρο της δημοκρατίας.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο φέρεται να συγκεντρώσει την πρόθεση ψήφου ενός 23% των Ιταλών εκλογέων. Το κεντρώο κίνημα Επιλογή Πολιτών (SC), του τέως υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι βρίσκεται καθηλωμένο στο 6,6%.

Το μικρότερο κόμμα Αριστερά και Ελευθερία περιορίζεται στο 3,8% της πρόθεσης ψήφου και η Λέγκα του Βορρά στο 3,2%. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι Κινέζοι ψήφισαν Σπανούλη!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι Κινέζοι ψήφισαν Σπανούλη!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ