2013-05-08 21:10:11
Φωτογραφία για Μπαρτζώκας: Μέσα από τον αγώνα να γίνει το φαβορί
Την παραδοχή πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει, σε θεωρητικό επίπεδο, μεγαλύτερες πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό του φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκας έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λίγο πριν την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Λονδίνο: «Δικός μας σκοπός είναι να παίξουμε καλά ώστε μέσα από τον αγώνα ν'αυξήσουμε τις πιθανότητές μας». Στην ταχύτητα της ομάδας του ποντάρει ο Κώστας Σλούκας για τον ημιτελικό της Παρασκευής.

Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη θέση που βρισκόταν πέρυσι, παραμονές του τελικού της Κωνσταντινούπολης. Λίγοι πίστευαν τότε ότι θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τους Ρώσους, ενώ μετά τα πρώτα 28' του αγώνα ζήτημα είναι να του απέμεινε ένας, έστω, πιστός σύμμαχος στο πλευρό του, βλέποντας τη διαφορά να "κάθεται" στους 19 πόντους. Για να γραφτεί ένας επίλογος τόσο ανατρεπτικός που, όμοιός του, δεν είχε προηγηθεί στα χρονικά της Ευρωλίγκας!

Πάλι με μειονέκτημα, λοιπόν, ξεκινούν οι ερυθρόλευκοι την προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τον τίτλο του 2012, αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Ο Μπαρτζώκας αναγνωρίζει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας πως θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στον ημιτελικό της Παρασκευής (19.00), κι ευελπιστεί να πουν οι παίκτες του την τελευταία κουβέντα, στο παρκέ:


"Θέλουμε να παίξουμε καλά τον ημιτελικό, και εάν μπορέσουμε να κερδίσουμε. Οι πιθανότητες, πριν αρχίσει το ματς, είναι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εμείς, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας. Είναι ένα παιχνίδι μακριά από το ΣΕΦ, και σε ξένες έδρες έχουμε παρουσιαστεί πολύ σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Χωρίς πίεση, λοιπόν, πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Θα πρέπει να δουλέψουμε στην ψυχολογία μας, ώστε να φτάσουμε απολύτως έτοιμοι στο παρκέ. Πιστεύω πως η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ έμπειρη ομάδα, με εξίσου έμπειρο προπονητή. Ολοι τους έχουν συμμετάσχει σε πολλά φάϊναλ φορ, επομένως μπορούν να διαχειριστούν αναλόγως την κατάσταση. Είναι το φαβορί, τόσο για τον ημιτελικό, όσο και για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας".

Ο διεθνής γκαρντ, Κώστας Σλούκας, τόνισε στους δημοσιογράφους: "Noμίζω ότι και μόνο που ταξιδεύουμε στο Λονδίνο είναι τεράστια επιτυχία. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τον ημιτελικό. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο γήπεδο και να τα δώσουμε όλα. Και αυτοί, αλλά και εμείς, έχουμε αφήσει στην άκρη τι έγινε πέρσι. Και οι δύο θέλουμε να βρεθούμε στον τελικό. Θα χρειαστεί να ελέγξουμε τον ρυθμό, κατοχή προς κατοχή της μπάλας, ώστε να μην ξεφύγουν στο σκορ. Αυτό νομίζω είναι το κλειδί, σε συνδυασμό με την ανάγκη να παίξουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, αντί να πάμε σε "σετ" παιχνίδι".
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ