2013-05-07 20:29:04
Φωτογραφία για Έρευνα του υπουργείου Οικονομικών για… ακριβά γούστα σε δήμους
Ακριβά πούρα για δημόσιες σχέσεις, τζιπ για τις μετακινήσεις δημάρχων και στελεχών, υπερωρίες σε συνταξιούχους, προσλήψεις ηλικιωμένων είναι μερικές από τις διαπιστώσεις που έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών σε έλεγχο... σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η έρευνα που παίρνει τον δρόμο της εισαγγελίας ουσιαστικά επιβεβαιώνει την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δείχνει ότι ακόμη και σε περίοδο κρίσης πολλοί είναι αυτοί που όχι μόνο δεν μειώνουν τα έξοδα των φορέων που άπτονται του δημοσίου χρήματος αλλά καταφεύγουν σε σπατάλες και… τακτοποίηση ημετέρων.

Σύμφωνα με την έρευνα σε δήμους της βόρειας και δυτικής Ελλάδας δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά για την αγορά τζιπ τα οποία δεν χρησιμοποιούνται για ανάγκες των δήμων σε εκτός δρόμου περιοχές αλλά για μετακινήσεις μέσα στις πόλεις.

Σε νησιωτικούς δήμους δόθηκαν 12.000 ευρώ για την αγορά πούρων με την δικαιολογία ότι είναι απαραίτητα για δημόσιες σχέσεις.

Περίπου 100 δήμοι ανά την επικράτεια έκαναν προσλήψεις χωρίς να υπάρχουν ανάγκες, έδιναν πλασματικές υπερωρίες, επίδομα αδείας σε υπαλλήλους που είχαν πάρει σύνταξη ενώ έκαναν προσλήψεις εποχικού προσωπικού παίρνοντας άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 65 χρόνων.

Συνήθης είναι επίσης η πρακτική της λεγόμενης σαλαμοποίησης σε έργα. Γίνεται κατάτμηση ώστε να πέφτουν κάτω από το ποσόν που προβλέπεται για την διενέργεια διαγωνισμών και δίνονται έτσι με απευθείας ανάθεση.
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ