2013-05-04 19:04:01
Φωτογραφία για Η Ελλάδα καταρρέει κι ο πρωθυπουργός συνεχίζει να μοιράζει θώκου αναξιοκρατικά..., όπως πάντα μέχρι τώρα...!!!
Την ώρα που οΑντώνης Σαμαράςκαι δυο τρεις αξιόλογοι συνεργάτες του, από εκείνους που περνούν απαρατήρητοι, επιχειρούν τη φυγή προς τα εμπρός, και με προσωπικό κόστος μάλιστα, ένασκοτεινό παρακράτος με απολήξεις στο Μέγαρο Μαξίμου σπέρνει ανέμους για να θερίσει θύελλες. Οι οποίες λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.  

Θα σας διηγηθούμε ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα.Το γεγονός ότι ο Σαμαράς αναζητεί απεγνωσμένα ικανά στελέχη από την αγορά για να στελεχώσει ευαίσθητους Οργανισμούς όπως το περίφημο ΕΟΠΥΥ και ο ΟΑΕΔ δεν χωρά αμφιβολία.

Όταν ήταν η ώρα να στελεχωθεί ο ΕΟΠΥΥ ο Σαμαράς ζήτησε από τους συνεργάτες του να του υποδείξουν τον πλέον κατάλληλο γι΄αυτή τη δουλειά από την ελεύθερη αγορά.Του είπαν λοιπόν το όνομα ενός στελέχους μεγάλου ιδιωτικού ομίλου που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας. Στον συγκεκριμένο άνθρωπο τηλεφώνησεπροσωπικά ο Σαμαράς και του πρότεινε να αναλάβει τον ΕΟΠΥΥ. Εκείνος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του όταν άκουσε τον πρωθυπουργό στο τηλέφωνο αλλά ζήτησε μια μέρα καιρό να το σκεφθεί.


Την επόμενη τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό και με πολύ ευγενικό τρόπο αρνήθηκε. Λέει ο άνθρωπος που να μπλέξω τώρα με τους καρχαρίες της υγείας.

Εκεί λοιπόν έπιασε δουλειά το παρακράτος του Μαξίμου που επιχειρεί διαρκώς να κοντύνει τον Σαμαρά, να τον έχει στα μέτρα του και  φοβισμένο ώστε να τον «ελέγχει». Έτσι άρχισαν να πέφτουν στο τραπέζι διάφορα γαλάζια ονόματα για να καταλήξουν  τελικά στον Λευτέρη Παπαγεωργίου. Από το πετυχημένο στέλεχος της αγοράς σε έναν γαλάζιο βουλευτή. Έτσι έγινε ο Παπαγεωργίου Πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ.

Την ίδια ακριβώς προσπάθεια έκανε ο Σαμαράς όταν χρειάσθηκε να αντικαταστήσει τον Κικίλια του ΟΑΕΔ. Αναζήτησε προσωπικά ικανά στελέχη της αγοράς αλλά για μια ακόμη φορά το παρακράτος του Μαξίμου  έπεσε πάνω του και του επέβαλλε ένα κομματικό στέλεχος τον κ. Θ. Αμπατζόγλου, για τον οποίο το Capital  έγραψε ότι είναι από εκείνους που μας χρεοκόπησαν.

Το ίδιο παρακράτος επιχειρεί να κρατήσει τον Σαμαρά αιχμάλωτο στην Αθήνα και δέσμιο των γερμανικών συμφερόντων προξενώντας τεράστια ζημιά στην χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά θέματα. 

Το συγκεκριμένο παρακράτος με τις απολήξεις στο Μαξίμου οργανώνει διάφορες προβοκάτσιες οι οποίες επιχειρούν να προκαλέσουν ανήκεστο βλάβη στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τις ΗΠΑ και την Κίνα. Ελπίζουμε να μην είναι πολύ αργά για τον ίδιο τον πρωθυπουργό όταν ανακαλύψει πως ο λόγος για τον οποίο οι σύμβουλοι του Ομπάμα αποφεύγουν- ένα μήνα πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός φθάσει στην Ουάσινγκτον  ως επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής στο AJC Global Forum 2013  που θα γίνει στις 2,3 και 4 Ιουνίου στο Grand Hyatt στην Ουάσινγκτον-είναι το παρακράτος με τις απολήξεις στο Μαξίμου.

Είναι δηλαδή εκείνα τα καλόπαιδα που τον βοήθησαν με κάθε τρόπο να γίνει πρωθυπουργός αλλά τώρα επιχειρούν να τον κρατήσουν αιχμάλωτο στην Αθήνα και δέσμιο της Μέρκελ.

Και σαν να μην έφτανε η παρασιτική δράση του συγεκριμένου παρακράτους έρχεται και μια περίεργη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ-το οποίο προφανώς δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο παρακράτος-για να βάλει φωτιά στις σχέσεις μας με την Κίνα, την ώρα που Κινέζοι επιχειρηματίες καταφθάνουν στην Ελλάδα για επενδύσεις! Όπως σημειώναμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Κίνα για να φέρει επενδύσεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ με μια τρομακτική ανακοίνωση (!) συστήνει στους Έλληνες που ταξίδεψαν πρόσφατα στη Κίνα "εάν εμφανίσουν συμπτώματα αναπνευστικής νόσου τις πρώτες 10 ημέρες αφού επιστρέψουν στην Ελλάδα, να επισκεφθούν άμεσα το γιατρό τους!". Mια ανακοίνωση υψηλού διπλωματικού-οινομικού ρίσκου δεδομένης της συγκυρίας.

Διαβάζοντας προσεχτικά την ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η οποία είναι τίγκα στους τεχνικούς και μάλλον ακαταλαβίστικους όρους, δεν μπορείς να καταλάβεις αν κινδυνεύεις και από τι. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη ανακοίνωση  λίγες μέρες πριν ο πρωθυπουργός πετάξει για την Κίνα και ένα μήνα πριν επισκεφθεί τις ΗΠΑ είναι λογικό να προκαλεί ανησυχία.

Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ κι ο Θεός να βάλει το χέρι του!
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ