2013-05-03 13:39:50
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Στο τραπέζι και η προμήθεια των σύρων ανταρτών με όπλα
Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ  

Δεν αποκλείει πλέον η Ουάσιγκτον το ενδεχόμενο να προμηθεύσει τους σύρους αντάρτες με όπλα, όπως διεφάνη από τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βρετανό ομόλογό του, ο Χέιγκελ εξήγησε ότι ο εξοπλισμός των δυνάμεων που μάχονται τον Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι μόνο μία από τις επιλογές που επεξεργάζονται οι ΗΠΑ.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Η Ουάσινγκτον επανεξετάζει την πολιτική της για τη Συρία

Η κυβέρνηση Ομπάμα επανεξετάζει την αρχική αντίθεσή της για ενίσχυση των ανταρτών που μάχονται ενάντια στο καθεστώς Άσαντ στη Συρία. Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τσακ Χέιγκελ επεσήμανε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. «Επανεξετάζουμε όλες τις επιλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τις ακολουθήσουμε. Αυτές είναι επιλογές που πρέπει να εξεταστούν με τους εταίρους μας, με τη διεθνή κοινότητα. Πρέπει να αξιολογήσουμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί βοηθήσει στην επίτευξη αυτών των στόχων», υπογράμμισε σε επίσημες δηλώσεις του ο Τσακ Χέιγκελ.


Όπως είπε, ο αμερικανός πρόεδρος δεν έχει καταλήξει σε κάποια απόφαση. Πρόσθεσε πως αξιολογούνται όλες οι επιλογές και πως ο ίδιος διερευνά ποια είναι η καλύτερη, πάντα σε συνεργασία με τους εταίρους των ΗΠΑ. 

Ερωτηθείς για το ζήτημα, ο Μπαράκ Ομπάμα, που μέχρι πρότινος ήταν σταθερά αντίθετος με αυτήν την ενέργεια, δεν απέκλεισε τίποτα. «Θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι το ενδεχόμενο προμήθειας των ανταρτών με όπλα συζητείται εδώ και μήνες. 

«Από τη στιγμή που βλέπουμε περισσότερη αιματοχυσία και πιθανή χρήση χημικών όπλων στη Συρία, είπα ότι εξετάζουμε όλες τις επιλογές. Πριν λάβουμε μια απόφαση, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα βελτιώσει πράγματι την κατάσταση παρά θα την κάνει πιο δύσκολη και πιο αιματηρή», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο
InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Aντί για γάμο… χωρισμός!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Aντί για γάμο… χωρισμός!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ