2013-05-02 12:03:05
Φωτογραφία για Έσπασε το συρματόσχοινο του ασανσέρ!
Τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ της Λάρισας. Το εργατικό ατύχημα συνέβη το προηγούμενο Σάββατο αλλά ήρθε στη δημοσιότητα τη Μ. Τετάρτη, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησαν για να δουν και να συμπαρασταθούν στον τραυματισμένο συνάδελφό τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μέλη του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων της περιοχής.

Ειδικότερα και σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των συνδικαλιστών, το ατύχημα συνέβη σε εργαζόμενο στην επιχείρηση «Γαλαξίας», σε κατάστημα της Λάρισας, πατέρα ενός παιδιού δύο μόλις ετών.

Όπως επισημαίνεται, «το ατύχημα προκλήθηκε αφού έσπασε το συρματόσχοινο του ασανσέρ μέσα στο οποίο βρισκόταν ο συνάδελφος μας. Η πτώση του ασανσέρ προκάλεσε τον τραυματισμό του, χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί και τελικά να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και νοσηλεύεται έως σήμερα, μη διατρέχοντας άμεσο κίνδυνο πλέον για την υγεία του, αλλά με σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό του πόδι.


Αυτό διαπιστώθηκε και από αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, που επισκέφτηκε τον συνάδελφο, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά σε τι κατάσταση βρίσκεται, να εκφράσει ευχές για γρήγορη ανάρρωση, αλλά και συμπαράσταση στην οικογένειά του.

Με αφορμή το ατύχημα αυτό, καλούμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ «Γαλαξίας», να απαντήσουν δυναμικά το επόμενο διάστημα με τη μαζικοποίηση του σωματείου, τη δημιουργία Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας. Να απαιτήσουν μέτρα ασφαλείας στο χώρο δουλειάς για την αποφυγή παραπέρα ατυχημάτων.

Απαιτούμε, να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες και οι αίτιες του ατυχήματος, να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπευθύνους και να παρθούν μέτρα για την αποκατάσταση της υγείας του συναδέλφου.

Λέμε τέρμα στις θυσίες της εργατικής τάξης για την πλουτοκρατία και τα κέρδη της! Όχι άλλο αίμα για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των πολυεθνικών!

Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να κάνουμε δικιά μας υπόθεση την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας, να αντισταθούμε και να οργανωθούμε μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς.

Τέρμα πια στην κοροϊδία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Απλήρωτη εργασία, σακατεμένοι εργάτες, έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων – εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ