2013-05-02 12:00:16
Φωτογραφία για ΕΓΚΩΜΙΑ ΤΗΣ EUROLEAGUE ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
Δεν έχουν... τελειωμό τα εγκωμιαστικά σχόλια της Ευρωλίγκας στην επίσημη ιστοσελίδας της, για τη δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση (τέταρτη τα πέντε τελευταία χρόνια και όγδοη συνολικά στην ιστορία της ομάδας) του Ολυμπιακού στο Final 4!

Σε δημοσίευμα στο site της διοργανώτριας αρχής, η Ευρωλίγκα αναφέρεται στην σπάνια ευκαιρία που έχει ο Θρύλος να κάνει το repeat, καθώς είναι πολύ λίγες οι ομάδες που αμέσως μετά την κατάκτηση του τροπαίου, δίνουν ξανά το παρών στο αμέσως επόμενο final 4 και μόλις τρεις έχουν κάνει το back to back, στην 26χρονη ιστορία των final 4.

Επίσης γίνεται λόγος για την συγκλονιστική προημιτελική σειρά κόντρα στην Αναντολού Εφές, όπου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η σειρά πήγε στα πέντε παιχνίδια και κρίθηκε, ουσιαστικά, στις λεπτομέρειες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ξεχωριστή αναφορά γίνεται στον προπονητή των ερυθρόλευκων, Γιώργο Μπαρτζώκα. Η Ευρωλίγκα αναφέρει πως το έργο του Έλληνα τεχνικού ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς κλήθηκε να... «φορέσει τα παπούτσια» του τεράστιου Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τίτλου. Ο Μπαρτζώκας, όχι μόνο άντεξε την πίεση που ασκήθηκε πάνω του, αλλά κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στο final 4 και μόλις δύο νίκες μακριά από το repeat.


Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στον εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της επιτυχίας των πρωταθλητών Ευρώπης, τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη. Όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, ο «Kill Bill» με τα καθοριστικά του σουτ και τον ηγετικό του χαρακτήρα έχει καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του μόλις δύο βήματα από την επιστροφή/παραμονή της στην κορυφή της Ευρώπης. Αν τα καταφέρει, θα θεωρείται, δικαιωματικά, ως ένας από τους «αθάνατους» μπασκετανθρώπους της Ευρώπης!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ