2013-05-01 17:26:37
Φωτογραφία για Καλύτερος νεαρός παίκτης της Ευρωλίγκας ο Παπανικολάου
Μια άκρως τιμητική διάκριση κέρδισε ο Κώστας Παπανικολάου που αναδείχτηκε ο "Rising Star" της φετινής Ευρωλίγκας.

Ο Κώστας Παπανικολάου εξαργύρωσε τις εκπληκτικές φετινές του επιδόσεις αρχικά με την πρόκριση του Ολυμπιακού στο φάιναλ-φορ του Λονδίνου και κατ' επέκταση με την κατάκτηση του βραβείου "Rising Star" από την Ευρωλίγκα. Αναδείχτηκε, δηλαδή, ο καλύτερος παίκτης κάτω των 22 ετών στη διοργάνωση!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής: "ο Παπανικολάου ένας από τους ήρωες της περασμένης χρονιάς, βελτίωσε τη φήμη του κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις στα μεγάλα παιχνίδια του Ολυμπιακού..."

Ο διεθνής φόργουορντ βελτιώθηκε σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, αναδείχτηκε πιο εύστοχος παίκτης της Ευρωλίγκας στα τρίποντα και κέρδισε και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής. Αναλυτικά ήταν ο 2ος μεταξύ των "ερυθρολεύκων" σε ριμπάουντ (4.5) και κλεψίματα (0.9), τρίτος στο σύστημα αξιολόγησης index (12.2) και στα κοψίματα (0.7), 4ος στο σκοράρισμα (9.0) και στις ασίστ (1.4).


Ακόμη είχε 13.1 πόντους στο διάστημα που ο Ολυμπιακός σημείωσε 7 συνεχόμενες νίκες στην κανονική διάρκεια, ενώ παράλληλα τέλειωσε τη σεζόν με 59.4% από το τρίποντο. Αυτή είναι η 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών μεταξύ των παικτών που έχουν σουτάρει πάνω από 30 σουτ τριών πόντων. Ειδική μνεία γίνεται στο δημοσίευμα για το παιχνίδι με τους 21 πόντους και τα 12 ριμπάουντ κόντρα στην Κίμκι, στο ματς δηλαδή που οι Πειραιώτες εξασφάλισαν την 2η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στο Top-16.

Κέρδισε στην... κόψη του ξυραφιού τον Νίκολα Μίροτιτς της Ρεάλ Μαδρίτης, που είχε κερδίσει τον αντίστοιχο τίτλο όχι μόνο πέρσι, αλλά και πρόπερσι.

Είναι το δεύτερο βραβείο που μοιράζει φέτος η Ευρωλίγκα. Είχε προηγηθεί αυτό του "Αλόνσο Φορντ" στον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, τον Μπόμπι Μπράουν. Θα ακολουθήσουν ο "αμυντικός της χρονιάς" και οι υποψήφιοι για την καλύτερη και τη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, καθώς επίσης ο "προπονητής της χρονιάς" και ο "παράγοντας της χρονιάς".

Παλαιότεροι νικητές του βραβείου είναι ο Έραζελ Λόρμπεκ (2005) και ο Ρούντι Φερνάντεθ (2007), που θα πάρουν επίσης μέρος στο φάιναλ-φορ του Λονδίνου, καθώς επίσης οι Αντρέα Μπαρνιάνι (2006), Ντανίλο Γκαλινάρι (2008), Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς (2009), Ρίκι Ρούμπιο (2010) και ο Μίροτιτς (2011, 2012).

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εξιτήριο πήρε ο Μίτσελ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εξιτήριο πήρε ο Μίτσελ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ