2013-05-01 12:36:26
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς Το παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έδωσε και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έστειλε μήνυμα συσπείρωσης με το ΚΚΕ «ώστε να γίνει πραγματικότητα η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού και όχι ξανά προς όφελος των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του συστήματος τους».

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Κλειστοί δρόμοι - σταθμοί του μετρό

Κλειστοί είναι αυτήν την ώρα όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής έχουν κλείσει από τις 9 το πρωί, λόγω της συγκέντρωσης και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Οι σταθμοί θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία μετά από νέα εντολή της ελληνικής αστυνομίας.


Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμμετάσχουν στην απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Κλειστά είναι τα φαρμακεία του Πειραιά, καθώς ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία. Για τα υπόλοιπα φαρμακεία της χώρας η αργία της Πρωτομαγιάςμεταφέρεται την Τρίτη 7 Μαΐου, ημέρα που τα φαρμακεία του Πειραιά θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, τρόλεϊ και 24ωρη απεργία σε προαστιακό και τρένα.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου παρέμειναν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9.00 π.μ., ενώ οι συρμοί του μετρό για το υπόλοιπο της ημέρας θα τερματίζουν στο σταθμό Δ. Πλακεντίας, λόγω της 24ωρης απεργίας στον προαστιακό.

Παράλληλα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν κανονικά από τις 9.00 π.μ. έως τις 21.00.

Εξάλλου, χειρόφρενο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τραβούν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Χωρίς πλοία

Λόγω της κινητοποίησης που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τα πλοία παραμένουν δεμένα από τις 00:01 μετά τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ