2013-05-01 11:58:09
Φωτογραφία για Δεύτε λάβετε το δώρο Πάσχα - Το αργότερο έως σήμερα η καταβολή του - Aυτόφωρο αδίκημα για τον επιχειρηματία η καθυστέρηση
Το αργότερο έως τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα το Δώρο του Πάσχα.

Τη Μ.Δευτέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους του ΙΚΑ-ETAM, ενώ οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ θα καταβληθούν τη Μεγάλη Τρίτη. Αύριο θα καταβληθεί και το Δώρο Πάσχα στους ανέργους και η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας στις δικαιούχους, ενώ θα πληρωθούν και οι συντάξεις του Μαΐου στους συνταξιούχους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η πληρωμή αυτή αφορά τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, καθώς και τους συνταξιούχους των τομέων (ΤΑΝΤΠ, ΤΕΑΑ & ΤΕΑΠΥΚ).

Τη Μ.Πέμπτη θα πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα των μακροχρόνια ανέργων.

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα.


Η καταβολή του Δώρου Πάσχα απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία και σε καμία περίπτωση δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου εργοδότη.

Από τον νόμο η καταβολή του Δώρου του Πάσχα, δίνεται στους εργαζομένους το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη και ο μισθός ή το ημερομίσθιο υπολογισμού είναι αυτό που ο εργαζόμενος είχε 15 ημερολογιακές ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα.

Η καθυστερημένη καταβολή του δώρου Πάσχα ή η καθυστέρηση του θεωρείται παράνομη και επισύρει ποινή φυλάκισης. Ο μη συνεπής δε εργοδότης υπόκειται στην διαδικασία του αυτόφωρου.

Πηγή: tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ