2013-04-30 14:14:03
Φωτογραφία για Αποκάλυψη – Η αλήθεια για τα θαλάσσια πάρκα στη Μεσαρά
του Σωτήρη Μεταξά

Έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αποκαλύπτει σήμερα το prismanews.gr φέρνει στο προσκήνιο ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου για την ευαισθησία στα ...

χαρτιά για τον κόλπο της Μεσαράς. Στο έγγραφο – φωτιά που “ξεγυμνώνει” τους τοπικούς φορείς για τις μηδενικές πρωτοβουλίες που έχουν λάβει, γίνεται σαφές ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 – 2013, το πρόγραμμα δηλαδή στο οποίο εντάσσονται τα έργα τεχνητών υφάλων για να χρηματοδοτηθούν από κοινοτικές πιστώσεις, δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση για κατασκευή τεχνητού υφάλου στον κόλπο της Μεσαράς.

Μάλιστα, επισημαίνεται πως ήδη στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί πέντε έργα, οπότε είναι αδύνατη η ένταξη νέων από εδώ και στο εξής. Φαίνεται πως σε άλλες περιοχές της χώρας, η ευαισθητοποίηση για την προστασία των υδρόβιων πόρων εκφράστηκε όχι μόνο στα ... λόγια αλλά και στην ουσία, με αποτέλεσμα να δρομολογούνται παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως, για τον κόλπο της Μεσαράς δεν υπήρξε καμία μέριμνα. Σε απάντησή του προς τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης απαντάει τόσο στο θέμα της υπεραλίευσης στον κόλπο της Μεσαράς όσο και στο θέμα δημιουργίας θαλάσσιων πάρκων.


Την ώρα λοιπόν που στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου “προστασία και ανάπτυξη της υδρόβιας πανίδας και χλωρίδας” προβλέπεται η χορήγηση δημόσιας ενίσχυσης για την υλοποίηση έργων τεχνητών υφάλων, εντούτοις από τη Μεσαρά δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση. Διαβάστε στο επισυναπτόμενο αρχείο την απάντηση του υπουργού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ